filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Rio - 3D (dansk tale)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Rio - 3D (dansk tale), Carlos Saldanha, film, plakat, poster, artwork

© Blue Sky Studios

Af 16. apr. 2011

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Rio - 3D (dansk tale)Rio - 3D (dansk tale) on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Rio - 3D (dansk tale) Trailer

Charmerende papegøjer kæmper mod forudsigeligt plot.

Jeg har tidligere udtalt, at animationsfilm er den genre, der egner sig bedst til 3D-formatet, og det står jeg ved efter at have set 'Rio'.


Når det er sagt, er jeg dog stadigvæk af den opfattelse, at 3D er en forstyrrende og ofte unødvendig gimmick, hvis blot fotografen er dygtig nok til at skabe dybde i det 2-dimensionale billede.'Rio' har den smukkeste og mest opløftende åbningssekvens, jeg længe har set. Et eksotisk farveorgie af fugle der danser til forførende rytmer af legenden Sergio Mendez, som har været konsulent på filmens soundtrack.


Desværre er åbningssekvensen alt for kort. Man er lige akkurat blevet revet med af den fantastiske stemning og de nuttede detaljer, da filmens banale plot skydes i gang og øjeblikkeligt sætter en stopper for samba-euforien. Øv!Blu er hovedpersonen i 'Rio'. En papegøje der blev fjernet fra sine naturlige omgivelser i Rio de Janeiro inden han overhovedet havde lært at flyve, og som havner hos den søde og nørdede boghandler Linda, der bor i det kolde Minnesota, USA. Hvad Blu og Linda ikke ved er, at Blu er den sidste af sin art (macaw). Eller det vil sige den sidste han-papegøje af sin art. Da ornitologen Luiz opdager dette, gør han alt for at få Linda og Blu til Rio, hvor den sidste blå hun-papegøje er i fangenskab. Håbet er, at de to papegøjer vil parre sig, så arten kan overleve, men ikke overraskende går intet efter planen, og inden Blu har set sig om er han oppe imod skruppelløse fugle-smuglere, en sadistisk papegøje og uimodståelige sambarytmer. Og han kan stadigvæk ikke flyve.Jeg ved ikke, hvorfor jeg havde forventet mig noget mere originalt, men desværre formår 'Rio' ikke at skille sig synderligt meget ud fra tidligere tiders animationsfilm om dyr. Det er ikke fordi handlingen er set før, men dramaturgien er så forbandet velkendt, at jeg flere steder kedede mig bravt. Trods nye og friske omgivelser kommer man således ikke udenom de obligatoriske komiske bi-personer, de stereotype skurke og helte samt en slutning, der er tyndet ud for overraskelser.

...Jeg ved godt, at målgruppen er børn, der ikke har den samme film-ballast med sig som voksne, men jeg savner altså noget nytænkning i stedet for denne type skabelon-animationsfilm, hvor man groft sagt har hældt gammel vin på nye flasker. Pixar kan det, men er efterhånden også de eneste, der formår at tilføre børnefilm så mange lag, at både børn og voksne har noget at glæde sig over.
Der hvor 'Rio' fungerer rigtigt godt og skiller sig ud fra mængden er i de storslåede optrin, hvor musik, billeder og action eksploderer i lækre farver og toner, der øjeblikkeligt forfører med al sin skønhed. Hvis blot man havde turdet at dyrke denne æstetiske styrke - i stedet for at kæmpe sig slavisk igennem det forudsigelige plot og de ikke særligt mindeværdige bi-figurer - kunne 'Rio' være endt som en lysende, original lille perle, der ville blive husket for sin visuelle skønhed og iderigdom.Skruer man forventningerne lidt ned og tager de mindre kritiske briller på er 'Rio' en ganske harmløs og mildt underholdende film, der brillerer, når den er allerbedst, men mest af alt blot fungerer som halvanden times tidsfordriv.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Rio - 3D (dansk tale)


Produktionsår: 2011
Instruktion: Carlos Saldanha
Manuskript:
Komponist: John Powell
Fotograf: Renato Falcão
Skuespillere: Karen Disher, Jason Fricchione, Sofia Scarpa Saldanha, Leslie Mann, Kelly Keaton, Jesse Eisenberg, Wanda Sykes, Jane Lynch, Rodrigo Santoro, Gracinha Leporace, Jamie Foxx, Will i Am, Phil Miler, Anne Hathaway, Bernardo de Paula.
Spilletid: 96 min
Filmstudie: Blue Sky Studios

Detaljeret info om Rio - 3D (dansk tale) på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Rio - 3D (dansk tale)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019