filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Riddick

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Riddick, David Twohy, film, plakat, poster, artwork

© One Race Productions

Af 3. okt. 2013

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til RiddickRiddick on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Riddick Trailer

Riddick er ikke billetprisen værd.

Jeg havde egentlig mest lyst til at bruge overskriften "Riddick er riddickulous", men det blev alligevel for plat, og egnede sig i øvrigt bedre til en indledning, hvor du ville kunne få en forklaring på, hvorfor jeg ikke brugte det som overskrift - den indledning har du netop læst.

Og hvorfor er det så lige, at jeg bruger spalteplads på det? Fordi jeg lige så godt kunne bruge pladsen på førnævte, overflødige indledning, som at bruge den på det anmeldelsen egentlig handler om; Vin Diesels undskyldning for den mildest talt elendige "The Chronicles of Riddick" fra 2004 - fortsættelsen til den hæderlige sci fi-minimalistgyser "Pitch Black" fra 2000.

Og lad det være skrevet med det samme. Undskyldningen er ikke accepteret Vin. Slet ikke.

"Riddick" er fra start til slut et utiltalende fortidslevn, der muligvis ville få klassikerstatus i et andet, tidligere årti, men som falder helt ved siden i 2013, hvor jeg vil vove at påstå, at vi som publikummer godt kan kræve og forvente noget mere af en genrefilm som "Riddick".

I filmen er Riddick blevet røvrendt af de Necromongers han blev leder af i den forrige film, og er strandet på en barsk planet, hvor han kæmper mod djævelsk udseende hunde, skorpionlignende giftmonstre og de lejesoldater han lokker til planeten for at indkassere dusøren på hans hovede.

... "Riddick" er proppet med stupide muskelmænd og en enkelt barsk kvinde, hvis fornemste opgave er at vrisse af mændene og flashe bryst i en malplaceret badescene, der vækker minder om de dårligste exploitationfilm fra 1980'erne.
Og så er der de høflige uhyrer, som belejligt nok holder sig på afstand, hver gang de usympatiske lejesoldater slår eller sparker på hinanden. De vil jo nødigt trænge sig på.

Uhyrerne er nu ellers ret frygtindgydende af udseende, men føles aldrig som nogen reel trussel, da de aflives nemmere end noget andet sci fi-monster, jeg kan mindes.

Jeg havde ikke forventet mig det store, og blev som sådan heller ikke skuffet. "Riddick" er en b-film med stort B. Visuelt er den trods et par enkelte svipsere ret overbevisende, og historien er tilpas skåret ind til benet - selvom jeg forestiller mig, at dem der ikke har set de to forrige film enkelte steder vil blive hægtet af. At den ikke giver mening, som mange danske anmeldere påstår, er dog ikke sandt.

Så hvorfor kun 2 stjerner?

Fordi "Riddick" er langtrukken og kedelig - actionscenerne er kedelige, skurkene er kedelige og Riddick er kedelig.

Dialogen er samtidig så dårlig, at den friskhed den tydeligvis selv tror den er i besiddelse af, får den til at fremstå kejtet og forceret. Og så bliver den heller ikke ligefrem hjulpet på vej af det meget ujævne skuespil.

"Riddick" er en fuser, og dem har jeg lært, at man aldrig skal gå tilbage til. Lad os håbe de holder sig til en trilogi.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Riddick


Produktionsår: 2013
Instruktion: David Twohy
Manuskript:
Komponist: Graeme Revell
Fotograf: David Eggby
Skuespillere: Vin Diesel, Jordi Mollà, Matt Nable, Katee Sackhoff, Dave Bautista, Bokeem Woodbine, Raoul Trujillo, Conrad Pla, Danny Blanco Hall, Noah Danby, Neil Napier, Nolan Gerard Funk, Karl Urban, Andreas Apergis, Keri Hilson.
Spilletid: 119 min
Filmstudie: One Race Productions

Detaljeret info om Riddick på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Riddick'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Skyscraper
Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork
"Rock bottom" er det ikke ligefrem, filmen stinker ikke fuldstændigt. Den vil gerne være et mix mellem klassikere som 'The Tower ...
Læs anmeldelsen
Hereditary
Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork
Det er efterhånden kutyme, når nye gyserfilm skal lanceres, at der op til premieren meldes om skrækslagne publikummer, udvandri ...
Læs anmeldelsen
Den skyldige
Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork
Bulder og brag, effekter og overdreven action og ikke mindst enorme svulstige budgetter dominerer biograferne i disse tider, hvor ...
Læs anmeldelsen
Jurassic World: Fallen Kingdom, Jurassic World 2, J.A. Bayona, film, plakat, poster, artwork Solo: A Star Wars Story, Ron Howard, film, plakat, poster, artwork Lucky, John Carroll Lynch, film, plakat, poster, artwork Deadpool 2, David Leitch, film, plakat, poster, artwork Avengers: Infinity War, Anthony Russo, Joe Russo, film, plakat, poster, artwork A Quiet Place, John Krasinski, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (20 film)

2018