filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Revolutionary Road

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Revolutionary Road, Sam Mendes, film, plakat, poster, artwork

© DreamWorks SKG

Af 25. aug. 2010

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Revolutionary RoadRevolutionary Road on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Revolutionary Road Trailer

Dybtfølt drama med eminente skuespillerpræstationer.

At det ikke er nemt at bo i et glansbillede, har instruktør Sam Mendes berørt flere gange gennem sin karriere, mest fremtrædende i den geniale og nærmest poetisk smukke 'American Beauty', hvor Kevin Spacey fik sit store folkelige gennembrud som manden, der havde alt, savnede noget andet og opdagede tomheden i det glansbillede, han med livet bid for bid var blevet en del af.Filmens to bærende hovedroller spilles af henholdsvis Kate Winslet og Leonardo DiCaprio, der begge fik deres gennembrud i 'Titanic' fra 1997, hvor deres kærlighed var ungdommelig og uendelig. Denne film bruger samme skuespillere, men denne gang er de en del af et mere modent setup, en dygtigere personinstruktør og et manuskript, der for alvor viser, hvor dygtige de to er.Der er tale om en film, hvis stemning mest af alt kan sammenlignes med et kammerspil på teatret. Alle nøglescener involverer de to personer, fra deres indledende forelskelse til portrættet af det ægteskab, der alt for længe har kørt i tomgang efter at være presset ned i de roller og de sammenhænge, samfundet i 1950'erne krævede med en arbejdende ægtemand, en smuk hjemmegående husmor og 2.0 børn med et stort, flot hus i forstæderne.Filmen handler i bund og grund om kedsomhed og knuste drømme, og Winslets portræt af kvinden, der drømte om mere, men endte med ingenting, er smuk og nøgtern og suppleres flot af DiCaprio, nok Hollywoods mest alsidige og dygtige unge skuespiller for tiden.Igennem filmen er der valg, knuste drømme og eksempler på, hvordan ”livet kommer i vejen”, når man mindst venter det, også selvom man ikke selv har bedt om det.Det er fremragende udført og gennem hele filmen anvendes det klassiske fortællerværktøj, der på engelsk kaldes ”foreboding”, nemlig den altid under overfladen liggende stemning af, at noget forfærdeligt er på vej, noget ubehageligt er under opsejling og gennem hele filmen er man som tilskuer i trygge hænder, mens man utrygt følger med og håber, at det ikke bliver så slemt, som man frygter.I en nøglescene leverer skuespilleren Michael Shannon en flot monolog. Han spiller en patient fra et mentalhospital, der er erklæret sindssyg, men det bliver hurtigt klart, at han gennem sin sindsyge ser klarere end alle andre i det krakellerende glansbillede, forstæderne er. Han kalder livet som nyttig samfundsborger i de rette (og triste kedelige rammer!) for ”hopeless emptiness”, hvilket er rammende for især Winslets figur.Hun er ved at opgive, og denne gale mand sætter, for både Winslets og DiCaprios figurer, ord på den fortvivlelse de begge føler ved at være endt i en blindgyde, der har drænet deres følelser og skubbet dem fra hinanden.Filmens sidste måltid er en helt igennem flot filmisk triumf, hvor Mendes for alvor formår at bruge ”foreboding” effektivt og dramatisk.En helt igennem flot film, med dygtige skuespillere, også bi-personerne (Kathy Bates leverer som vanligt topkvalitet!) og et manuskript, der realiseres smukt af Mendes, der mestrer netop denne genre.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Revolutionary Road


Produktionsår: 2008
Instruktion: Sam Mendes
Manuskript:
Komponist: Thomas Newman
Fotograf: Roger Deakins
Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates, Michael Shannon, Kathryn Hahn, David Harbour, Dylan Baker, Richard Easton, Zoe Kazan, Jay O. Sanders.
Spilletid: 119 min
Filmstudie: DreamWorks SKG

Detaljeret info om Revolutionary Road på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Revolutionary Road'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019