filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Red

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Red, Robert Schwentke, film, plakat, poster, artwork

© Summit Entertainment

Af 11. nov. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til RedRed on IMDb

12 kommentarer | Info om filmen | Trailer Red Trailer

Pensionstklubben sparker røv i underholdende actionfilm.

Med et oplagt manuskript og et hold af skuespillere, der helt klart morer sig, formår 'Red' at underholde stort.Filmen er instrueret af Robert Schwentke, der stod bag film som 'Flight Plan' med Jodie Foster og 'The Time Traveller's Wife' med Eric Bana, og han har gjort det godt.Tempoet burde være hæsblæsende, men filmens stil er helt laid back, og trods den rolige stemning, så er det en actionfilm, der går over stok og sten næsten fra starten.Filmen handler kort fortalt om en pensioneret CIA agent Frank Moses, spillet af en lidt rutinepræget Bruce Willis, der ikke har meget liv at gå op i, hvorfor han har valgt at kaste sin kærlighed på en stemme i en telefon i det pensionsselskab, der udbetaler hans pension. I den anden ende sidder en yngre pige, der drømmer om et mere spændende liv, spillet af den yndige og ganske sjove Mary-Louise Parker. Hun er også en anelse forelsket i stemmen i den anden ende. Da Moses forsøges dræbt af professionelle lejemordere, begynder en jagt på de bagmænd, der også vil flere af Moses' andre pensionerede kolleger til livs, og det går ikke stille af sig!Filmens filmografi er som taget ud af den tegneserie fra DC Comics, der har dannet grundlag som oplæg for filmen, og adskillige scener er som taget direkte fra oplægget. Disse billeder danner det perfekte kanvas til, at det ensemblecast af store skuespillere, filmen er befolket med, kan male det skæve tegneserieagtige univers perfekt op, med bulder, brag og masser af humor!Store kræfter som Hellen Mirren, Morgan Freeman og Brian Cox hygger sig åbenlyst i rollerne som agenter, hvis holdbarhedsdato er overskredet, men som stadig har et par tricks oppe i ærmet. John Malkovich spiller den paranoide Marvin Boggs, en rolle han er helt perfekt castet til og klart filmens bedste oplevelse. Hver gang han er i en scene, stjæler han den.I en rolle som skurkagtig våbenhandler ses Richard Dreyfuss, oplagt og humoristisk.Filmen er som en agentudgave af 'Oceans 11', en masse folk, der har en samlet plan, og det er sjovt at følge med på turen. Humoren er på grænsen til gags, men det er stadig præcis så "tongue-in-cheek", at den virker, aldrig for alvorlig og ingen tunge dramaer undervejs. Filmen vil underholde, den forsøger ikke andet. Et hint af USA-kritik er der dog, men det er endog meget vanskeligt at fange.Temaer som forbudt kærlighed mellem russiske og amerikanske spioner og kærlighedsplots spindes fint ind i den overordnede agenthistorie.Filmen er uimodståelig og underholdende og skuespillerne bidrager alle hver især til den gode stemning.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Red


Produktionsår: 2010
Instruktion: Robert Schwentke
Manuskript:
Komponist: Christophe Beck
Fotograf: Florian Ballhaus
Skuespillere: Bruce Willis, Mary-Louise Parker, John Malkovich, Helen Mirren, Karl Urban, Morgan Freeman, Rebecca Pidgeon, Chris Owens, Jaqueline Fleming, Randy Wade Kelley, Richard Dreyfuss.
Spilletid: 111 min
Filmstudie: Summit Entertainment

Detaljeret info om Red på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Red'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019