filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Rango (original tale)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Rango (original tale), Gore Verbinski, Rango (dansk tale), film, plakat, poster, artwork

© Industrial Light & Magic (ILM)

Af 17. mar. 2011

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Rango (original tale) - Rango (dansk tale)Rango (original tale) on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer Rango (original tale) Trailer

Eftertænksom western for store og små. Humor og action i skøn forening.

Coen-brødrene formåede for alvor at genoplive western-genren fra sin slumrende eksistens i Hollywood med filmbraget 'True Grit'. Den blev nomineret til flere Oscars, med rette, og det var helt igennem en helstøbt oplevelse.Med 'Rango' har instruktør Gore Verbinski ('Pirates of the Caribien', 'The Ring' m.fl.) givet sit lidt atypiske bidrag til genren.Ganske vist er 'Rango' ikke en rigtig film med store Hollywoodnavne, men derimod en animeret, om end end meget flot og realistisk animeret, film om et firben, der uforvarende havner i sin egen westernhistorie.Det er faktisk en fremragende western-allegori, Verbinski disker op med, der indeholder masser af sprød humor, masser af vittig dialog og ikke mindst god, gammeldags action.Filmen handler kort fortalt om firbenet 'Rango', der under en køretur i sit terrarium falder af bilen, efterladende ham alene i den skoldhede ørken, overladt til sig selv og sine egne tanker. Han begiver sig ind i ørkenen for at finde vand og finder i stedet westernbyen 'Dirt', befolket af alkens klassiske westernpersonligheder personificeret med diverse dyr fra armadilloer, øgler, kaniner og skildpadder.Byens velstand måles i vand, der betales med vand, man handler med vand og man mangler vand. Der er tørke, og noget mystisk foregår med byens vandforsyning. Noget må gøres!Da den selvfede og selvglade, men også noget usikre 'Rango' træder ind på byens lokale vandhul, nu kun med kaktusjuice, vælger han personlighed som en hårdkogt og bister 'gunslinger', til byens store glæde, da de mangler en sherif, efter den seneste kun holdt nogle få dage.I sin glæde over at have fundet venner, der respekterer ham, lover 'Rango' at finde vandet igen, finde de skyldige og afdække konspirationen. Og så går det ellers derudaf.


Filmen appellerer til både børn og voksne. Jeg så den danske version med min søn på 3½. Han nød den, selvom nogle af scenerne er voldsomme og selvom dialogen er ganske avanceret. Det gængse plot fangede han og han nød de mange sjove figurer, der er med.

Humoren i filmen er ligeledes to-sidet. Der er den klassiske slap-stick humor, der fanger børnene og voksne med barnlige sjæle, men så er filmen også spækket med ironisk distance, pop-kultur referencer og groteske indslag. Især pop-kultur referencerne er fantastiske, fordi de ikke ligesom eksempelvis i 'Shrek' er for tydelige, men derimod subtile og underspillede.Hold bl.a. øje med referencer til 'Fear and Loathing in Las Vegas', 'Ringenes Herre', 'Deliverance' samt Verbinskis egen 'Pirates of the Caribien' og mange flere!I førstnævnte film, 'Fear and Loathing in Las Vegas', spilles hovedrollen som forfatteren Hunter S. Thompson af Johnny Depp, og det er også Depp, der lægger stemme til Rango. Som vanligt gør han det godt, ligesom det øvrige cast leverer solide præstationer. De danske stemmer er af mere skiftende kvalitet. Mens Rangos danske oversætter gør det rigtig godt, er nogle af filmens protagonister mere kønsløse med de 'sædvanlige' skurkestemmer, der er så kendt fra Cartoon Network. Det gør dog ikke noget, fordi filmen som helhed virker og fordi Rango som sagt er perfekt castet på dansk.
...Gore Verbinski leverer endnu engang en effektiv og effektfuld instruktion, og han mestrer at blande action og humor. Hans film er en hyldest til genren, men samtidig også et slags opgør med den, i bogstaveligste forstand. Mere skal ikke siges her, se den for at få det uddybet!
Filmens miljømorale er kun ganske lidt udforsket, hvilket er en fordel, mens filmens manuskript er næsten filosofisk til tider.Hold især øje med Clint Eastwood, når han som Vor Herre giver den max gas og leverer livsfilosofi på højeste plan.Alt i alt er det en fremragende film, Verbinski har lavet, en film der rammer både de unge og os ældre på forskellige planer, men også en film, der udover at underholde stort, også giver noget at tænke over.Uanset om den ses på dansk eller engelsk, så bør du ikke snyde dig for en solid oplevelse i biografmørket.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Rango (original tale)


Produktionsår: 2011
Alternativ titel: Rango (dansk tale)
Instruktion: Gore Verbinski
Manuskript:
Komponist: Hans Zimmer
Skuespillere: Johnny Depp, Isla Fisher, Abigail Breslin, Ned Beatty, Alfred Molina, Bill Nighy, Stephen Root, Harry Dean Stanton, Timothy Olyphant, Ray Winstone, Ian Abercrombie, Gil Birmingham, James Ward Byrkit, Claudia Black, Blake Clark
Danske stemmer: Casper Phillipson, Pernille Vallentin, Emma Sehested Høeg, Lars Knutzon.
Spilletid: 107 min
Filmstudie: Industrial Light & Magic (ILM)

Detaljeret info om Rango (original tale) på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Rango (original tale)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019