filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Rachel Getting Married

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Rachel Getting Married, Jonathan Demme, film, plakat, poster, artwork

© Clinica Estetico

Af 28. mar. 2010

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Rachel Getting MarriedRachel Getting Married on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen

Ægte og nærværende amerikansk film med sublimt spil af Anne Hathaway.

Det er svært at se, at 'Rachel Getting Married' er instrueret af den samme mand, som gav os 'Ondskabens øjne'. Hvor førnævnte film udstrålede Hollywood i yderste potens, er 'Rachel Getting Married' anderledes afdæmpet og autentisk. Man føler ikke, at man har set en film, når den er færdig, men at man har været vidne til et øjeblik i nogle virkelige menneskers liv.Til at begynde med havde jeg svært ved at håndtere filmen, og var lige ved at sætte en anden på. Skuespillet virkede overgearet, karaktererne irriterende og kameraføringen kvalmende dogmeagtig. På trods af det valgte jeg at give filmen en chance og efter et stykke tid, gav det hele mening.
Den tidligere narkoman Kym (Anne Hathaway) tager et par dage fri fra behandlingshjemmet for at komme til sin søster Rachels bryllup. Vel ankommet til familiens hjem står det klart, at de to søskende elsker hinanden meget højt, og at Rachel sætter stor pris på, at Kym er dukket op til brylluppet. Glæden er dog kortvarig. Langsomt går det nemlig op for Kym, at hendes familie har svært ved at håndtere hendes tilstedeværelse, og at den umiddelbart så åbne, ukonventionelle og glade familie har flere revner i overfladen end den giver udtryk for. Revner som tilsyneladende skyldes Kym.Faderen nærer konstant mistro til Kym, som han implicit ikke tror kan tage vare på sig selv på trods af, at hun har været clean i 9 måneder. Søsteren Rachel viser mistillid til Kym ved at vælge en veninde som brudepige frem for Kym, som hun åbenbart ikke regnede med ville dukke op, og moderen, som ikke længere er gift med faderen, har en underlig kølig distance til både brylluppet og sine børn.Kym, der i årevis har været i terapi for sit misbrug er i modsætning til resten af familien vant til at tale om tingene. Uden hensyntagen til familiens bryllupsforberedelser, begynder hun derfor at tage fat på de problemer, hun konfronteres med, hvilket blandt andet udmønter sig i en voldsom diskussion med søsteren, der hele sit liv har været et dydsmønster, men som alligevel har stået i skyggen af Kym, der pga. sit misbrug har fået al opmærksomheden fra forældrene. Diskussionen bliver dog aldrig færdig, da Rachel midt i det hele kommer med en nyhed, som får diskussion til at tabe pusten, dele af familien til at juble, og Kym til at fare i flint over familiens evne til pludselig at skifte emne, og lade som om ingenting er hændt. En central scene der på mange måder afspejler essensen af familiens problemer, og som viser filmens evne til på nuanceret vis at afbilde en familie med masser af skeletter i skabet.

...
Dialogen virker improviseret og dermed hyper realistisk, mens skuespillet er af så høj karakter, at man, som jeg indledte med at skrive i denne anmeldelse, ikke føler at man ser en film, men rigtige mennesker i en rigtig verden.
Denne autencitet understøttes af en lang række klip, som umiddelbart kan virke ligegyldige for historien, men som de fleste vil kunne nikke genkendende til som en obligatorisk del af ethvert bryllup, alt imens en række festlige optrin er med til at bløde alvoren op, uden at det på nogen måde føles påklistret - det er en del af den virkelighed man præsenteres for.
...
Fremhæves skal især Anne Hathaway, der spiller intet mindre end fremragende, og som i den grad fortjener en fantastisk karriere, efter at hun i 'Rachel Getting Married' har bevist, at hun er i stand til at spille andet end nuttet prinsesse i Disney-film.

Filmens største styrke er imidlertid dens evne til at tage fat på en række velkendte problematikker på en subtil og ægte måde, så man får en fornemmelse af at revnerne i overfladen ganske vist glattes ud hist og her, men at også nye revner opstår. Det er fremragende filmkunst, der vidner om en instruktør med et enormt overblik og en stor psykologisk indsigt, såvel som en manuskripforfatter (Jenny Lumet) med en fantastisk evne til at skildre virkelige mennesker i virkelige situationer uden at forfalde til moraliseren, Hollywood-agtige glansbilledkonklusioner eller konstruerede handlingsforløb. Det hele hænger sammen, og det hele giver mening uden at man på nogen måde får noget forærende, og uden at filmen på nogen måde samler alle løse ender. Det er med andre ord realistisk.Du skylder dig selv at se 'Rachel Getting Married', der udover at være en fremragende film for en gang skyld også giver os et billede af en helt almindelig amerikansk familie uden på nogen måde at polarisere. De medvirkende er således hverken gode eller onde, rigtige eller forkerte, men nuancerede mennesker med alt, hvad det indebærer.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Rachel Getting Married


Produktionsår: 2008
Instruktion: Jonathan Demme
Manuskript:
Komponist: Donald Harrison Jr., Zafer Tawil
Fotograf: Declan Quinn
Skuespillere: Sebastian Stan, Roslyn Ruff, Anne Hathaway, Bill Irwin, Anna Deavere Smith, Annaleigh Ashford, Zafer Tawil, Beau Sia, Innbo Shim, Eliza Simpson.
Spilletid: 113 min
Filmstudie: Clinica Estetico

Detaljeret info om Rachel Getting Married på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Rachel Getting Married'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019