filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Pour Elle

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Pour Elle, Fred Cavay, Alt for hende, film, plakat, poster, artwork

© Fidélité Films

Af 14. jul. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Pour Elle - Alt for hendePour Elle on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Pour Elle Trailer

Effektiv fransk thriller med glimrende skuespil fra Diane Kruger.

Franskmanden Fred Cavayé har både skrevet og instrueret dette drama baseret på en roman af Guillame Lemans. Begge er relativt ukendte, og i sammenhængen med film og danske biografer er de begge nye ansigter.

Filmen er kort fortalt en klassisk historie om ordinære mennesker der ufrivilligt kastes ud i ekstreme situationer, en fortælling om det vi er i stand til, når omstændighederne tvinger os, men mest af alt en historie om kærligheden og de ting, man gør for dem, man elsker!

Historien er set mange gange før, herunder i talrige Hollywoodproduktioner af svingende kvalitet, hvor thrillerklassikere som Polanskis 'Frantic' og 'Skyggen' står som de gode eksempler, mens sidste års 'Harry Brown' faldt igennem med utroværdigt drama og spektakel som rammen for en historie, der startede stærkt, men som filmen skred frem mistede al forbindelse til den realisme, der er livsnødvendig for, at denne type film lykkes.

'Pour Elle' er et spændende bekendtskab og klart en af de bedre udgaver af den klassiske historie. Det er gedigent håndværk, når Cavayé med sikker hånd skaber en solid basis for det drama, der udfolder sig for tilskueren. I modsætning til de mange dårlige Hollywoodfilm er der intet overdramatiseret eller opskruet i denne film, ingen usandsynlige eller utroværdige actionscener.

Filmen er udover den sikre instruktion båret af meget stærke skuespilspræstationer, og især Diane Kruger er stærk i rollen som moderen, hvis liv vendes på hovedet og dermed bliver centrum for dramaet, mens Vincent Lindon (erfaren fransk skuespiller med utallige film bag sig) har det tilpas slidte og troværdige udtryk i sin præstation.

De spiller flot sammen og det kan ikke kaldes underspillet, blot spillet med realisme og nerve, så man altid føler med dem og engagerer sig i deres skæbner.

Filmen bruger effektivt parrets barn som fokuspunkt for dramaet, og selvom skuespilleren (i både yngre og ung udgave) spiller ok, så har han kun ganske få replikker. Men det er heller ikke nødvendigt med mere, idet hans tilstedeværelse alene eksemplificerer alt det, der kæmpes for i filmen.

Barnet bruges klogt af Cavayé til at skabe sympati, dog uden at lade ham komme med Hollywood-floskler som ”jeg savner mor”, ”jeg hader far” osv. Han udstråler savn og det spiller både mor og far glimrende op imod.

Filmens historie er som sagt troværdig, og den proces parret, især manden, går igennem, virker realistisk og filmen forfalder aldrig til krampagtige dramascener.

Eneste aber dabei ved filmens narrative struktur må siges at være politiets gennemgående effektivitet. De er lige et skridt bagved hele tiden, og det virker lidt påtaget, at det konstant bruges som dramaturgisk instrument, når historien alene er engagerende nok.

Men uanset dette lille men, så er filmen en solid og flot film, der på alle punkter underholder og holder dig på kanten af sædet, og mere end én gang giver en klump i halsen og svedige håndflader.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Pour Elle


Produktionsår: 2008
Alternativ titel: Alt for hende
Instruktion: Fred Cavay
Manuskript:
Komponist: Klaus Badelt
Fotograf: Alain Duplantier
Skuespillere: Vincent Lindon, Diane Kruger, Lancelot Roch, Olivier Marchal, Hammou Gra.
Spilletid: 96 min
Filmstudie: Fidélité Films

Detaljeret info om Pour Elle på IMDB

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Pour Elle'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018