filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, Joachim Rønning, Espen Sandberg, Dead Men Tell No Tales, film, plakat, poster, artwork

© Walt Disney Pictures

Af 25. maj. 2017

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge - Dead Men Tell No TalesPirates of the Caribbean: Salazar's Revenge on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge Trailer

Splitte mine bremsejl, filmen er god!

Det er gået stødt ned ad bakke for Pirates of the Caribbean-serien siden den overlæssede 3'er og den gumpe tunge 4'er, så jeg havde ikke de store forventninger til Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge - den nu femte og angiveligt (hvem tror på det?!) sidste film i serien. Herligt er det derfor, at piratserien med sin femte film er kommet på ret køl og faktisk er blandt de bedste i serien.

Om det er det norske instruktørpar vi kan takke for det ved jeg ikke, men faktum er at Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge føles frisk, veloplagt og meget underholdende. Lettet for alt det overflødige fedt som tyngede de forrige to afsnit i serien.

Jeg langer ellers ofte ud efter film, hvis hovedbestanddel består af bulder og brag, så jeg burde hade Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, men det gør jeg ikke, for selvom filmen har sømmet i bund fra start til slut er den så smækfyldt med sjove påfund og fantastiske effekter, at den eventyrlige historie, hvor ingen tilfældigheder lader til at gå til spilde, føles både energisk og vedkommende.

Det skyldes især filmens følelsesmæssige kerne, der kredser om det unge par Henry og Carina. Henry, hvis efternavn er Turner forsøger at ophæve sin fars forbandelse, som har bundet ham til skibet den Flyvende hollænder for evigt (se Pirates of the Caribbean: Ved verdens ende fra 2007), mens Carina leder efter sin far, hvis eneste kendskab hun har til er en bog, der måske leder til Poseidons trefork, som lader ejeren herske over verdenshavene og dermed ophæve alle havets forbandelser.

... Det unge par - spillet af Brenton Thwaites og Kaya Scodelario - er som de tidligere films Orlando Bloom og Keira Knigthley historiens jordbundne, identificerbare kerne, der skaber kontrast til de vilde optrin og farverige tegneseriekarakterer, som filmen er så rig på.


Henry og Carinas historier skaber en rød tråd i filmen, der binder de mange ekstravagante optrin sammen, som flere steder nærmest når et Buster Keatonsk niveau, som da Sparrow havner i guillotinen i en af filmens sjoveste scener.

Jack Sparrow er stadigvæk en fordrukken sut, og Depp spiller ham stadigvæk som sit alter ego. Sparrows friskhed er fem film henne i serien imidlertid stærkt aftagende, så det er Javier Bardem som spøgelseskaptajnen Salazar, hvis hår bevæger sig som var det under vand, der er filmens mest interessante tegneseriefigur. Næsten på niveau med Bill Nighys fantastiske blæksprutteskurk Davy Jones fra Pirates of the Caribbean: Død mands kiste. Salazar er en formidabel skurk med et frygtindgydende skib, der knuser alt på sin vej - på visuelt skræmmende og opfindsom vis.

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge er en rigtig vellykket popcornfilm, der underholder fra start til slut med sin hittepåsomhed og eventyrlige historie, hvor forbandelser, genfærd og fordrukne pirater mindede mig om, hvor magisk det kan være at se film i biografens mørke.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge


Produktionsår: 2017
Alternativ titel: Dead Men Tell No Tales
Instruktion: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Manuskript:
Komponist: Geoff Zanelli
Fotograf: Paul Cameron
Skuespillere: Johnny Depp, Javier Bardem, Geoffrey Rush, Brenton Thwaites, Kaya Scodelario, Kevin McNally, Golshifteh Farahani, David Wenham, Stephen Graham, Angus Barnett, Martin Klebba, Adam Brown, Giles New, Orlando Bloom, Keira Knightley.
Spilletid: 129 min
Filmstudie: Walt Disney Pictures

Detaljeret info om Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019