filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Passengers

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Passengers, Morten Tyldum, film, plakat, poster, artwork

© Columbia Pictures

Af 23. dec. 2016

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til PassengersPassengers on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Passengers Trailer

Imponerende flot science fiction-kærlighedshistore.

​Trailere nu til dags har for vane at vise alt for meget. Sommetider så meget at de fremstår som et kort sammenkog af filmen.
Da jeg satte mig i biografsæddet til Passengers havde jeg derfor en klar ide om, hvad de næste to timer ville byde på, men jeg tog fejl.
Passengers er en langt mørkere film end traileren lader en tro. Først og fremmest fordi præmissen om to passagerers alt for tidlige opvågning - 90 år for tidligt på en 120 år lang rejse til en ny verden - bygger på en moralsk forkert beslutning, som det er nemt at anfægte, hvor meget man end forstår den, men også fordi beslutningen har alvorlige konsekvenser, som filmen giver sig tid til at beskrive.
Passengers er på alle måder en perfekt pacet film. Hovedpersonernes op og nedture får så meget plads, at de bliver vedkommende, og da kemien mellem Jennifer Lawrence og Chris Pratt funkler, tror man på de følelsesmæssige glæder og sorger de udsættes for.

... Pakket ind i lækre billeder, et imponerende lydbillede og med et af de mest fantastiske rumskibe der nogensinde har prydet et biograflærred, er man i gode hænder fra start til slut, hvor den enkle historie på intet tidspunkt kompliceres unødigt.

Passengers har sin egen identitet og får lynhurtigt bygget en stemning op som aldrig slap taget i mig. Samspillet mellem Lawrence og Pratt, som nemt kunne hæmmes af begges stjernestatus, flyder naturligt, og deres venskab som udvikler sig til dybtfølt kærlighed er troværdig og føles ægte.
Morten Tyldum (The Imitation Game) har et godt greb om genren og forfalder ikke til de sædvanlige science fiction klicheer, hvor der ofte dvæles mere ved teknologien end mennesket. Med rolig hånd fortæller han en historie, der trods sin glansbilledeoverflade bygger på en kontroversiel ide, som især har fået de amerikanske anmeldere op af stolene, men som jeg synes nuanceres så godt, at filmen slipper afsted med det.
Passengers er i min optik en af årets bedste Hollywood-film, der giver sig tid til at fortælle en vedkommende historie med en fin morale, der kan synes banal, når man sammeligner med de helt store science fiction værker, men hvis pointe ikke er mindre relevant af den grund.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Passengers


Produktionsår: 2016
Instruktion: Morten Tyldum
Manuskript:
Komponist: Thomas Newman
Fotograf: Rodrigo Prieto
Skuespillere: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Laurence Fishburne, Andy Garcia, Vince Foster, Kara Flowers, Conor Brophy, Julee Cerda, Aurora Perrineau, Lauren Farmer, Emerald Mayne, Kristin Brock, Tom Ferrari, Quansae Rutledge.
Spilletid: 116 min
Filmstudie: Columbia Pictures

Detaljeret info om Passengers på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Passengers'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019