filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Paranormal Activity

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Paranormal Activity, Oren Peli, film, plakat, poster, artwork

© Blumhouse Productions

Af 4. dec. 2009

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Paranormal ActivityParanormal Activity on IMDb

7 kommentarer | Info om filmen | Trailer Paranormal Activity Trailer

Minimalistisk gyser er oprigtigt skræmmende.

'Psycho' gjorde det i forhold til brusekabiner, 'Candyman gjorde os bange for vores spejle og nu har denne film sørget for, at vores soveværelser ikke længere kan betragtes som sikre!

Vi følger et ungt kærestepar, hvor den kvindelige part har problemer med et væsen, der har forfulgt hende siden hendes barndom. Parret beslutter sig for at forsøge at dokumentere dette væsens bevægelser ved at filme deres soveværelse, mens de sover. I starten er det sjovt, men som filmen skrider frem bliver væsenet mere og mere aggresivt, og i takt hermed mere og mere farligt!

Parret spilles troværdigt af de to skuespillere, og filmen tager sig fin tid til at bygge såvel forholdet mellem de to op som at bygge stemningen op. Man er med fra starten og følger med i takt med, at parret bliver mere og mere skræmte!

En af faldgruberne i denne type film er, at den hurtigt forfalder til chokeffekter og skrider til drabelige, blodige scener, inden man som tilskuer er kommet ind i stemningen.

Med dens beskedne budget formår denne film dog at skabe en helt igennem uhyggelig, utryg og tryggende stemning, og flere gange løber det koldt ned af ryggen, når filmen med meget simple virkemidler lader seeren forstå, at noget farligt at til stede sammen med de to hovedpersoner.

Virkemidlerne er som sagt simple, og selvom der er masser af chokeffekter, så er denne films klare sejr som sagt, at den formår at skabe en stemning uden blod, larm og høj musik.

Chokeffekterne skal være der, ellers ville vi være skuffede, men denne type film virker kun, hvis man som tilskuer mellem chokeffekterne også er nervøs og angst, og det lykkes i høj grad.

Når man kobler dette sammen med en troværdig og underspillet humor, en tilpas spilletidslængde og nogle overraskende og voldsomme scener, så har man et hit, ikke bare økonomisk!

Billederne er – som dens klare inspirationskilde ”Blair Witch Project” – grynede liveoptagelser med dogmeagtige bevægelser og realisme i højsædet, men det virker godt og bidrager til stemningen.

Du kan roligt gå ind og se denne film og forvente et godt gys, og ikke mindst forvente at være på stikkerne igennem store dele af filmen!

En ting er sikkert. Du vil aldrig se på sengetøj på samme måde igen!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Paranormal Activity


Produktionsår: 2007
Instruktion: Oren Peli
Manuskript:
Fotograf: Oren Peli
Skuespillere: Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs, Amber Armstrong, Ashley Palmer, Crystal Cartwright, Randy McDowell, James Piper.
Spilletid: 86 min | 99 min (extended version)
Filmstudie: Blumhouse Productions

Detaljeret info om Paranormal Activity på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Paranormal Activity'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018