filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Overlord

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork

© Bad Robot

Af 17. nov. 2018

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til OverlordOverlord on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Overlord Trailer

Spændingen udebliver.

Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svingende tone, hvor filmen har svært ved at finde ud af, hvad den vil.

Det er ikke tilfældet med Overlord, der trods sin kulørte tilgang til 2. verdenskrig er flot produceret og tager sig selv seriøst - der er ikke tid til selvironi eller platte genrereferencer, som ellers er på mode i denne type film.

Overlord er bygget op som en klassisk krigsfilm, hvor de onde er virkeligt onde og de gode findes i flere nuancer af grå, bortset fra filmens helt som i dette tilfælde synes endegyldigt god - også ved mus.

Efter en intens og ganske fermt iscenesat åbningssekvens, hvor vi følger en gruppe soldater, der i faldskærm kastes ned bag fjendens linier, går gassen imidlertid af ballonen og kommer ikke rigtigt op i omdrejninger igen før et godt stykke inde i filmen, hvor man vågner op af sin døs og igen interesserer sig for handlingen. Der føles det bare allerede for sent.

... Der løbes i underjordiske gange, skydes nazister og kæmpes mod groteske skabninger, som nok skal få fans af det makabre op af stolene, men spændingen udebliver.

Skuespillerne er for det meste forglemmelige. Kun Kurt Russels og Goldie Hawns søn, Wyatt Russell, og filmens eneste kvindelige hovedperson, Mathilde Ollivier, har noget der minder om screen presence.

Russell fordi han er som snydt ud af næsen på sin far og har arvet dele af dennes karisma (der skæves gevaldigt til Snake Plissken), og Ollivier fordi hun er forbandet charmerende og yder fint modspil til de brovtende soldater og filmens hovedskurk, som spilles af Pilou Asbæk. Han gør det godt uden dog på nogen måde at skrive sig ind i skurkeannalerne - dertil er hans karakter for ensidigt beskrevet.

Det er fedt, når der kommer flot producerede genrefilm som Overlord, og ærgerligt, når de ikke har mere at byde på end her. Budgettet er der, men manuskriptet og instruktionen skulle have været mere gennemarbejdet, så man rent faktisk gad at bekymre sig om soldaternes velbefindende.

Jeg ville ønske, at jeg kunne kaste superlativer som “skamløst underholdende” og andre anmelderfloskler efter den, for potentialet er der, og i en mere kyndig instruktørs hænder ville vi måske have kunnet huske den om 10 år.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Overlord


Produktionsår: 2018
Instruktion: Julius Avery
Skuespillere: Jovan Adepo, Wyatt Russell, Mathilde Ollivier.
Filmstudie: Bad Robot

Detaljeret info om Overlord på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Overlord'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019