filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Olympus Has Fallen

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Olympus Has Fallen, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

© Millennium Films

Af 4. apr. 2013

Karakter 1 ud af 6 stjerner (Tragisk) til Olympus Has FallenOlympus Has Fallen on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer Olympus Has Fallen Trailer

Klicheerne står i kø i uinspireret og åndsforladt actionfilm fra instruktøren bag Training Day.

Mike Bannings (Gerard Butler) liv har ikke været det samme siden en tragisk ulykke, hvor USA's førstedame Margaret Asher (Ashley Judd) døde. Banning, dengang præsidentens bodyguard, kunne ikke nå at redde hende og blev afskediget pga. posttraumatisk stress. Et år senere må han tage til takke med et utaknemmeligt og kedeligt kontorjob, så da Det Hvide Hus pludselig bliver angrebet af Nord Koreanske terrorister, er det atter tid for Mike Banning at træde i karakter og sparke noget koreansk terrorist røv.Ene mand trænger Banning ind i Det Hvide Hus og skyder, slås og sprænger sig vej ned til en underjordisk beskyttelsesbunker, hvor præsident Benjamin Asher (Aaron Eckhart) bliver holdt til fange af den onde Nord Koreanske terroist Kang Yeonsak (Rick Yune), hvis mål er at få USA's militær til at trække sig ud af Korea og dermed ende krigen i landet, nå ja og samtidig sprænge alle USA's atomvåbensiloer i luften, for at hævne sine forældres død. Hele Nordamerikas skæbne hviler altså på Mike Bannings skuldre, men bare rolig; han har en plan. Skide godt, Egon!

... Instruktøren Antoine Fuqua har tidligere bevist, at han godt kan fortælle en god historie og at han også har styr på actionsekvenserne. Både "Training Day" og "Shooter" er fremragende eksempler på dette, men med "Olympus Has Fallen" har han lavet en stinkende l*** af en film, rent ud sagt.
Fuqua selv og samtlige medvirkende lader til at have slået autopiloten til, mens de gladeligt indkasserer deres milliongager uden skrupler. Karaktererne, især Mike Bannings, er papirstynde, næsten lige så tynde, som den fuldkommen latterlige historie manuskriptforfatterNE (!) har fået strikket sammen. Har disse mennesker ingen skam i livet?Som filmelsker bliver jeg ganske enkelt rasende, når min tid bliver spildt af normalt talentfulde folk, der bare ikke gider gøre sig umage. Jeg kan ikke mindes, hvornår jeg sidst har set sådan en omgang tyndbenet åndsforladt action og patriotisk pladder. Manuskriptet minder mest af alt om noget, der var til overs fra de glade 80'ere. Den gang, hvor vi var vant til at se Rambo og John McClane klare ærterne, ene mænd, fordi de var karismatiske og filmene var underholdene. Men nu om dage ringer sådan et urealistisk plot falsk og dermed falder hele filmen fra hinanden nærmest fra starten af.Kort sagt: "Oplympus Has Fallen" er spild af tid, spild af celluloid og spild af penge, både deres og dine. Du burde ikke en gang læse denne anmeldelse, for filmen fortjener virkelig ikke opmærksomheden. Hvis filmens terrorist Kang Yeonsak havde været smart og ville gøre noget godt, havde han sprunget denne film i luften med et atommissil - se dét havde været underholdende!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Olympus Has Fallen


Produktionsår: 2013
Instruktion: Antoine Fuqua
Manuskript:
Komponist: Trevor Morris
Fotograf: Conrad W. Hall
Skuespillere: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Finley Jacobsen, Dylan McDermott, Rick Yune, Morgan Freeman, Angela Bassett, Melissa Leo, Radha Mitchell, Cole Hauser, Phil Austin, James Ingersoll, Freddy Bosche, Lance Broadway, Sean O'Bryan.
Spilletid: 120 min
Filmstudie: Millennium Films

Detaljeret info om Olympus Has Fallen på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Olympus Has Fallen'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019