filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Nowhere Boy

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Nowhere Boy, Sam Taylor-Wood, film, plakat, poster, artwork

© Ecosse Films

Af 7. jul. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Nowhere BoyNowhere Boy on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Nowhere Boy Trailer

Rørende fortælling om den unge John Lennon er ikke kun for Beatles fans.

En film om John Lennon kunne snildt blive patetisk og kun for fans. Men det bliver det heldigvis ikke.Vi følger John Lennon fra han som teenager opdager, at hans biologiske mor altid har boet et stenkast fra det hus, han selv bor i med sin onkel og tante til at The Beatles tager til Hamburg for at forfølge deres drømme.Historien om tilblivelsen af Beatles er ikke hovedomdrejningspunktet, nærmere en sidehistorie. Men den er der, og Lennon og McCartney konkurrerer fra første færd på charme og guitarfinter.Hovedhistorien handler derimod om en dreng - og her er det mindre relevant, at han hedder John Lennon - der næsten har fortrængt mindet om sin mor og det svigende slag, at hun har forladt ham, da han var lille. Vi får lov at kigge med fra det tidspunkt i drengens liv, hvor hans elskede onkels død udløser en ny erkendelse, nemlig at hans mor er i live – og rent faktisk bor lige rundt om hjørnet.Kristin Scott Thomas er storslået som Lennons følelseskolde tante. Det er hende, der har opdraget drengen. Hende han bor hos. Hende han synes er kedelig og streng. Da hun kommer hjem med budskabet om, at hans livsglade onkel er død, går Lennon hen for at kramme hende, men hun fejer ham væk med et "Så snakker vi ikke mere om det!". Og går i gang med opvasken. Til onklens begravelse ser Lennon en ung kvinde, som alle andre synes at vide, er hans mor. Han opsøger hende, og finder her ganske andre boller på suppen end hjemme hos tanten. Moren er vældig musikalsk, flyvsk og ikke mindst flirtende på en noget grænseoverskridende måde - suverænt spillet af Anne-Marie Duff. Hun lærer ham om rock’n’roll og accepterer, at han hænger hos hende og lærer at spille banjo i stedet for at gå i skole til tantens store fortrydelse. De to søstre og deres vidt forskellige personligheder og livsværdier står stejlt overfor hinanden med Lennon et sted i midten.Moren har i mellem tiden fået en ny familie, og denne er noget mindre begejstret for det nye femte familiemedlem. Hendes mand vil gerne undgå, at hun bliver for manisk. Samtidig trænger det store spørgsmål sig selvfølgelig mere og mere på hos Lennon: Hvorfor overlod hun mig egentlig til sin søster? En dag til en fest for bandet – midt i hendes ret malplacerede forsøg på at konstant at være en uafrystelig del af Beatles-slænget – stiller Lennon endelig spørgsmålet om, hvorfor han endte hos sin tante.Derefter oprulles en tragisk historie om to kvinders kamp, hvor en lille dreng kom i klemme. Meget rørende, relevant – og velspillet.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Nowhere Boy


Produktionsår: 2009
Instruktion: Sam Taylor-Wood
Manuskript:
Komponist: Alison Goldfrapp, Will Gregory
Fotograf: Seamus McGarvey
Skuespillere: Aaron Johnson, Kristin Scott Thomas, David Threlfall, Josh Bolt, Ophelia Lovibond, Kerrie Hayes, Angela Walsh, Paul Ritter, Richard Syms, Anne-Marie Duff.
Spilletid: 98 min
Filmstudie: Ecosse Films

Detaljeret info om Nowhere Boy på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Nowhere Boy'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019