filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Non-Stop

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Non-Stop, Jaume Collet-Serra, film, plakat, poster, artwork

© StudioCanal

Af 11. apr. 2014

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Non-StopNon-Stop on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer Non-Stop Trailer

Spændende, men alt for usandsynlig og søgt til at tilfredstille.

Non-stop er både spændende og underholdende, så hvorfor kun 3 stjerner?

Liam Neeson og instruktør Jaume Collet-Serra har tidligere arbejdet sammen i "Unknown" fra 2011. En film der har flere lighedspunkter med "Non-stop". Begge film er mysterier, der bruger en stor del af spilletiden på at holde os hen i det uvisse. Vores nysgerrighed pirres. Hvad er det der foregår og hvorfor.

"Non-stop" lægger godt ud. Neeson spiller Bill Marks; en US Air Marshal, der på en rutineflyvning udfordres af en ukendt antagonist, der vil slå en passager ihjel hvert 20. minut, hvis ikke Neeson arrangerer at 150.000.000 dollars overføres til en konto. Inden Bill har set sig om er han den hovedmistænkte, og både passagerer og overordnede vender sig imod ham.

Og det er faktisk skide spændende langt hen ad vejen.

... De første 2/3 af filmen bygger flot op, hvor vi på rekordtid lærer passagerer og flypersonale at kende, og når at føle den desparation, som Bill gennemlever, i forsøget på at opklare mysteriet han selv er hovedmistænkt i.
Men, så bliver historien dum. Usandsynligheder og utroværdige tilfældigheder står i kø. Der er ganske enkelt for mange tråde og handlingsforløb, som er svære at tro på. Action-film er jo ikke ligefrem kendetegnet ved ultrarealisme, men det skal altså hænge nogenlunde sammen for at man æder præmissen.

Jeg skal ikke afsløre slutningen her, men den er en blanding af langt ude, overraskende og utilfredsstillende. Et klassisk problem i Hollywood-film, der bygger op i en uendelighed uden at kunne levere til slut.

Så 3 stjerner fordi filmen trods dumheder og usandsynligheder enkelte steder er neglebidende spændende, og faktisk underholder fra start til slut, men plottet er altså for søgt til at jeg kan give den mere, for nogen god film er det altså ikke.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Non-Stop


Produktionsår: 2014
Instruktion: Jaume Collet-Serra
Manuskript:
Komponist: John Ottman
Fotograf: Flavio Martínez Labiano
Skuespillere: Liam Neeson, Julianne Moore, Scoot McNairy, Michelle Dockery, Nate Parker, Corey Stoll, Lupita Nyong'o, Omar Metwally, Jason Butler Harner, Linus Roache, Shea Whigham, Anson Mount, Quinn McColgan, Corey Hawkins, Frank Deal.
Spilletid: 106 min
Filmstudie: StudioCanal

Detaljeret info om Non-Stop på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Non-Stop'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018