filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Never Let Me Go

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Never Let Me Go, Mark Romanek, film, plakat, poster, artwork

© DNA Films

Af 25. feb. 2011

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Never Let Me GoNever Let Me Go on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Never Let Me Go Trailer

En film om livet og døden.

'Never Let Me Go' er en science fiction-film, men ikke i gængs forstand. Science-elementet er stærkt nedtonet og bruges kun til at sætte historien i gang. I filmens første 30 sekunder får man fortalt, at lægevidenskaben i 1952 fik et medicinsk gennembrud, der har medført, at den gennemsnitlige levealder for mennesker har oversteget 100 år. Hvad lægerne fandt ud af, vil jeg ikke afsløre her, men deres opdagelse medførte en lang række etiske kompromisser, som mennesket gradvist har vænnet sig til, da man 20 år senere stort set har udryddet alle sygdomme.På kostskolen Hailsham i 1970'erne følger vi tre børn med hver deres personlighed. Den intelligente og kloge Kathy, den frustrerede ener Tommy og den udadvendte og selvsikre Ruth. Vi lærer om deres liv på skolen, om deres indbyrdes forhold, om de valg de tager tidligt i deres liv, samt hvilke konsekvenser valgene får senere i deres liv.Man fornemmer, at der er noget mystisk ved kostskolen, og at børnene ikke er helt normale, bl.a. fordi de aldrig forlader skolens grund, og da man aldrig ser deres forældre, men filmen begynder ikke at forklare hvorfor. Mysteriet opklares i takt med børnenes egne opdagelser, som både finder sted mens de er små, men også senere, da man følger de tre hovedpersoner som teenagere og voksne udenfor kostskolen.

...'Never Let Me Go' bryder med den klassiske fortællestil og leger med flere af de filmkonventioner, vi som publikum er blevet vænnet til gennem tiderne. Ikke på en frembrusende, pop-smart måde, men ved at turde stole på sit eget materiale og ved at fortælle historien på sin egen, stilfærdige måde.
Det hører efterhånden til sjældenhederne og medførte da også, at jeg til at starte med hele tiden sad med en forventning om, hvad der nu skulle ske. Især mens historien udspiller sig på kostskolen, hvis rammer har lagt skuldre til mange filmklicheer gennem tiderne.Det forventede skete bare aldrig, for filmen styrer uden om samtlige klicheer og faldgruber og fortæller en interessant og tankevækkende historie om menneskets måde at leve på, om at acceptere døden og om vores naive forsøg på at udsætte det uundgåelige. Der er ingen klassiske højdepunkter, intet overdramatiseret klimaks og ingen nem slutning. Filmens forløb er som livet. Uforudsigeligt, smukt, tragisk og som oftest for kort.Både voksne og børn spiller eminent, men desværre føler jeg ikke, at man kommer helt ind under huden på karaktererne og deres indbyrdes forhold. Det gør, at man distancerer sig lidt fra dem, og det har den uheldige bivirkning, at den meget følelsesladede musik af Rachel Portman til tider virker en anelse for pompøs, når det der udspiller sig på lærredet ikke holder trit med de melankolske strygere.'Never Let Me Go' når ikke helt de højder, som jeg kunne have ønsket mig, og som den selv lægger op til. Den skal have stor ros for at turde fortælle sin historie, som den gør, og for ikke at lefle for publikum, som får lov til at opleve verden i takt med filmens hovedpersoner. Dens plusser, som blandt andet tæller en fantastisk billedside, opvejer uden tvivl dens minusser, men det koster i sidste ende en karakter, at jeg ikke blev fuldstændig grebet af historien.Kazuo Ishiguros roman, som filmen bygger på, skulle efter sigende være mere fuldendt og overordentligt mere hjerteskærende. Jeg får helt lyst til at læse den.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Never Let Me Go


Produktionsår: 2010
Instruktion: Mark Romanek
Manuskript:
Komponist: Rachel Portman
Fotograf: Adam Kimmel
Skuespillere: Carey Mulligan, Andrew Garfield, Keira Knightley, Izzy Meikle-Small, Charlie Rowe, Ella Purnell, Charlotte Rampling, Sally Hawkins, Kate Bowes Renna, Hannah Sharp, Christina Carrafiell, Oliver Parsons, Luke Bryant, Fidelis Morgan, Damien Thomas.
Spilletid: 103 min
Filmstudie: DNA Films

Detaljeret info om Never Let Me Go på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Never Let Me Go'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019