filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Moonrise Kingdom

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Moonrise Kingdom, Wes Anderson, film, plakat, poster, artwork

© Scott Rudin Productions

Af 14. sep. 2012

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Moonrise KingdomMoonrise Kingdom on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer Moonrise Kingdom Trailer

Wes Andersons mest helstøbte film.

Wes Anderson har for vane at lave skæve film. Nogen gange så skæve, at den gode historie træder i baggrunden til fordel for Andersons skøre indfald.Med "Moonrise Kingdom" formår Anderson at kombinere de skøre indfald med en god historie, hvilket i mine øjne gør det til hans bedste film til dato.Året er 1965. På en ø i New England følger vi den fåmælte pige Suzy, der stikker af hjemmefra for at mødes med den forældreløse spejderdreng Sam, som hun har mødt én gang året forinden. De er forelskede og begiver sig sammen ud på en spændende rejse på flugt fra excentriske forældre, vanvittige spejdere, den lokale politibetjent og kvinden fra socialforvaltningen, der vil smide Sam på børnehjem.Og det er der kommet en rigtig sød og finurlig film ud af.De to børns oplevelser er som en tidsrejse tilbage til barndommen, hvor alt var muligt og verden endnu var magisk.

...På en gang melankolsk og opløftende. Barnlig uden at blive pjattet. Rørende uden at blive alt for sentimental. Skør uden at miste jordforbindelsen. "Moonrise Kingdom" veksler fint mellem de mange stemningslag, som filmen er bygget op af.
De to hovedpersoner spilles af debutanterne Kara Hayward (Suzy) og Jared Gilman (Sam), og de spiller forrygende. Begge to er ualmindeligt charmerende og med så nuancerede ansigtsudtryk, at man slet ikke kan få nok af at kigge på dem. Fra Suzys dybe, triste øjne til Sams krøllede mund er det en sand fornøjelse, at være med på den lille (store) rejse de to børn begiver sig ud på. Man nyder deres gammelkloge fortolkninger af verden, og den måde de vokser i hinandens selskab, og man tror på deres forelskelse, som går fra at være platonisk til sanselig på det niveau to pre-teenagere nu kan håndtere.Anderson forfalder heldigvis ikke til stereotype børneportrætter. Suzy og Sam er intelligente børn, der ser på verden med kloge omend barnlige øjne. Stadig omhyllet af barndommens uskyld, men på tærskelen til det voksne livs alvor og forpligtelser. Det gør dem vedkommende som mennesker, så man forundres og betages af de samme ting, som de gør, og mindes, hvordan man selv oplevede verden i den alder."Moonrise Kingdom" er fyldt med spøjse karakterer, der passer godt til Andersons fortælling. De er underlige, pudsige og sære, men aldrig i en sådan grad, at de føles utroværdige eller fjerner fokus fra den fine historie. De føles som en naturlig del af Andersons nostalgiske verden. Som rigtige mennesker.Det er svært ikke at komme i godt humør over filmen. Lun, varm, spøjs og livsbekræftende på sin egen excentriske måde.Da rulleteksterne løb over lærredet, havde jeg allerede lyst til at se filmen igen.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Moonrise Kingdom


Produktionsår: 2012
Instruktion: Wes Anderson
Manuskript:
Komponist: Alexandre Desplat
Fotograf: Robert D. Yeoman
Skuespillere: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton, Frances McDormand, Harvey Keitel, Jason Schwartzman, Kara Hayward, Jared Gilman, Bob Balaban, L.J. Foley, Eric Chase Anderson, Seamus Davey-Fitzpatrick, Larry Pine, Jake Ryan.
Spilletid: 94 min
Filmstudie: Scott Rudin Productions

Detaljeret info om Moonrise Kingdom på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Moonrise Kingdom'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019