filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Mission: Impossible - Rogue Nation

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Mission: Impossible - Rogue Nation, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

© Alibaba Pictures Group

Af 31. jul. 2015

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Mission: Impossible - Rogue NationMission: Impossible - Rogue Nation on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Mission: Impossible - Rogue Nation Trailer

Actionfilm af den gamle skole - med rigtige stunts!

Hvad kom først; Olsen Banden eller Mission Impossible? Svaret er nemt, når man har IMDb lige ved hånden. Mission Impossible blev født i 1966 som tv-serie. Olsen Banden tog de første spæde skridt i biografen i 1968.

Af en eller anden grund minder de to franchises meget om hinanden. Begge er stadigvæk i live (den ene ikke ligefrem i bedste velgående; gæt selv hvilken), og begge bygger på historier, hvor et hold af garvede agenter/forbrydere skal løse en umulig opgave og oftest lykkes med det på opfindsom vis.

I Mission Impossible: Rogue Nation smider Tom Cruise igen t-shirten og kæmper mod en fjende, der synes umulig at besejre.

The Syndicat. En fjende der på mange måder minder om James Bond universets SPECTRE, og som har eksisteret lige så længe, da agenterne allerede kæmpede imod dem da tv-serien kørte over skærmene fra 1966-1973.

Som sædvanlig opløses IMF, når historien begynder. Ethan Hunt og hans kumpaner ryger ind under CIA, hvis øverstbefalende ikke tror på Hunts fortællinger om The Syndicate, som ingen nogensinde har set og som IMF kun har svage beviser på eksisterer. Men selvfølgelig eksisterer de, og Hunt - der er på flugt - må tage kampen op mod dem for at undgå kaos i verden, og for at genoprette IMF som selvstændigt agentur inden CIA fanger ham og stiller ham for retten. Han mistænkes nemlig for at være indblandet i bombningen af Kreml (se Mission Impossible: Ghost Protocol).

... MI:5 er old school action med ægte stunts og bil-, fly- og motorcykeljagter. Sidstnævnte til fods i filmens mest imponerende stunt, hvor Tom Cruise hænger på siden af et Airbus-fly i halvanden kilometers højde.
Cruise havde til lejligheden speciallavede kontaktlinser på - der dækker hele øjeæblet - så partikler i luften ikke ødelagde hans øjne.

For at det hele ikke skal blive alt for alvorligt er filmen krydret med vittig dialog og skæve optrin, hvor hovedmanden bag ikke overraskende er Simon Pegg. Det er på sin vis befriende, men enkelte steder også lidt plat. Bedst fungerer det i en opfindsom scene, hvor Hunt kæmper mod tre skurke i operaen i Wien, hvor sceneudstyr og kontrolrum udgør en stor del af Hunts udfordringer.

Trods veloplagte actionscener, god humor og en for genren fin historie lider filmen af metaltræthed. Vi har set det meste før, og med en spilletid på over to timer er filmen lidt lang i spyttet enkelte steder. Overordnet set er MI:5 dog en glimrende underholdningsfilm og Tom Cruise beviser endnu engang, at han er en af de få Hollywoodstjerner man stadigvæk kan stole på leverer varen.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Mission: Impossible - Rogue Nation


Produktionsår: 2015
Instruktion: Christopher McQuarrie
Manuskript:
Komponist: Joe Kraemer
Fotograf: Robert Elswit
Skuespillere: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Jeremy Renner, America Olivo, Alec Baldwin, Ving Rhames, Sean Harris, Hermione Corfield, Jingchu Zhang, Simon McBurney, Jens Hultén, Rachel Ritfeld, Anastasia Harrold, Jorge Leon Martinez.
Spilletid: 131 min
Filmstudie: Alibaba Pictures Group

Detaljeret info om Mission: Impossible - Rogue Nation på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Mission: Impossible - Rogue Nation'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Skyscraper
Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork
"Rock bottom" er det ikke ligefrem, filmen stinker ikke fuldstændigt. Den vil gerne være et mix mellem klassikere som 'The Tower ...
Læs anmeldelsen
Hereditary
Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork
Det er efterhånden kutyme, når nye gyserfilm skal lanceres, at der op til premieren meldes om skrækslagne publikummer, udvandri ...
Læs anmeldelsen
Den skyldige
Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork
Bulder og brag, effekter og overdreven action og ikke mindst enorme svulstige budgetter dominerer biograferne i disse tider, hvor ...
Læs anmeldelsen
Jurassic World: Fallen Kingdom, Jurassic World 2, J.A. Bayona, film, plakat, poster, artwork Solo: A Star Wars Story, Ron Howard, film, plakat, poster, artwork Lucky, John Carroll Lynch, film, plakat, poster, artwork Deadpool 2, David Leitch, film, plakat, poster, artwork Avengers: Infinity War, Anthony Russo, Joe Russo, film, plakat, poster, artwork A Quiet Place, John Krasinski, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (20 film)

2018