filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Midnight in Paris

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Midnight in Paris, Woody Allen, film, plakat, poster, artwork

© Gravier Productions

Af 12. aug. 2011

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Midnight in ParisMidnight in Paris on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Midnight in Paris Trailer

Nostalgisk magi fra Woody Allen.

‘Midnight in Paris' er en romantisk fortælling i og omkring Paris, hvor den desillusionerede manuskriptforfatter Gil er på ferie med sin forlovede og hendes forældre. Gil der hverken synes om sine svigerforældre eller det vennepar, som de tilfældigvis møder i Paris, finder på den ene undskyldning efter den anden for at undgå at være sammen med nogen af dem. Gils humør duer ganske enkelt ikke til at shoppe designermøbler med svigermor eller tage på belærende sightseeings med det pedantiske vennepar.Gil er romantiker. Han drømmer om det perfekte liv, som han mener fandtes i 1920'ernes Paris. En tid, hvor der blev skrevet rigtig prosa af store navne som Hemmingway og F. Scott Fitzgerald. En epoke han gerne vil låses fast i, hvor han kan skrive dybe tekster fremfor ligegyldigt Hollywood-pladder. Alene med sine drømme vandrer Gil rundt i Paris ved nattetid, hvor han på magisk vis møder alle sine store helte.

...‘Midnight in Paris' er som en dejlig drøm, man ikke har lyst til at vågne fra. En forførende rejse tilbage i tiden, hvor alting er badet i et lys af nostalgisk charme.
Som den blåøjede Gil er Owen Wilson emminent. Overraskelsen over at møde sine største idoler fremtvinger en fantastisk mimik, og hans gradvise tilvænning til situationen er både morsomt og intelligent skrevet. Den ene herlige scene afløser den anden, og dialogen slår gnister, på den der eccentriske måde kun Woody Allen kan slippe afsted med.På samme måde som Gil bliver man forført af 1920'ernes dekadente livsstil i Paris, hvor politisk korrekthed endnu var et fremmed begreb, og hvor der ikke blev set skævt til folk med store armbevægelser. Man forelsker sig hovedkuls i den svundne tid og de karismatiske personer Gil møder på sin drømmerejse.Woody Allen er i sit es og forkæler os med så mange lækre detaljer og finurlige optrin, at jeg er sikker på filmen tåler mange gensyn. Den er flere steder rigtig morsom, men dens største charme er, at man hele tiden sidder med et smil på læben, fordi man fryder sig over den velskrevne historie og de veloplagte skuespillere.Det er tydeligt, at Allen beskæftiger sig med et årti han selv elsker, og hvor nogle af hans egne største idoler var på højden af deres karriere.Hvor forførende og magisk et univers Allen end har skabt, har han også en vigtig pointe. Set i bakspejlet har alle epoker deres charme, og selv om det kan være svært at finde charmen ved nuet, er det ikke ensbetydende med at tidligere tider medførte et bedre liv. En fin kommentar til alle os livsfornægterne der mindes de gode gamle dage med længsel.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Midnight in Paris


Produktionsår: 2011
Instruktion: Woody Allen
Manuskript:
Fotograf: Johanne Debas, Darius Khondji
Skuespillere: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kurt Fuller, Mimi Kennedy, Michael Sheen, Nina Arianda, Carla Bruni, Maurice Sonnenberg, Thierry Hancisse, Guillaume Gouix, Audrey Fleurot, Marie-Sohna Conde, Yves Heck, Alison Pill, Corey Stoll.
Spilletid: 94 min
Filmstudie: Gravier Productions

Detaljeret info om Midnight in Paris på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Midnight in Paris'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019