filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Magic in the Moonlight

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Magic in the Moonlight, Woody Allen, film, plakat, poster, artwork

© Dippermouth

Af 16. aug. 2014

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Magic in the MoonlightMagic in the Moonlight on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Magic in the Moonlight Trailer

Endnu en perle fra Woody Allens venstre hånd.

Selv når Woody Allen laver venstrehåndsarbejde er hans film langt bedre end størstedelen af det bras vi udsættes for i biograferne herhjemme.

Med "Magic in the Moonlight" har Allen lavet en let komedie. En genre han mestrer til fulde med sin evne til at skrive medrivende og overraskende dialog, som kan få selv den mest fesne eller rettere lille historie til at fremstå langt mere interessant end den egentlig er.

Til at vække den ofte vittige, maniske og velskrevne dialog til live har han en horde af Hollywoodstjerner, der kaster sig i grams for at kunne medvirke i hans film.

I denne omgang Emma Stone og Colin Firth.

Historien foregår i 1928. Et årti Allen elsker, og som vi også besøgte i den fremragende "Midnight in Paris".

Den dygtige tryllekunstner Stanley er blevet inviteret til Sydfrankrig, hvor en ung pige har imponeret det pænere borgerskab med sine clairvoyante evner. Evner som Stanley med sin nihilistiske tilgang til livet forventes at afsløre er rent fup. Men er de nu også det?

... "Magic in the Moonlight" er en herlig rejse tilbage til en tid, hvor verden befandt sig i et vakuum mellem to verdenskrige, og hvor folks uvidenhed omkring den forestående af disse medførte en afslappet tilgang til livet, hvor det handlede om at nyde - i hvert fald, hvis man havde tegnebogen i orden.
Historien er hyggelig, humoren underspillet og skuespillet som altid fremragende. Jeg tog mig selv i at tænke, at det her er en rigtig film, som de lavede dem i "de gode gamle dage".

Selvom om forholdet mellem Firth og Stone måske ikke er det mest overbevisende i filmhistorien er deres samspil så godt, at man bærer over med det og blot nyder Firths sarkastiske verdensanskuelser og Stones' charmerende væsen.

"Magic in the Moonlight" er en bagatel på Woody Allens imponerende film-CV, men som jeg indledte med at skrive er en bagatel fra hans side ofte at foretrække. Som vores hovedperson i filmen lod jeg mig velvilligt narre, og hoppede med på Allens romantiske løjer.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Magic in the Moonlight


Produktionsår: 2014
Instruktion: Woody Allen
Manuskript:
Fotograf: Darius Khondji
Skuespillere: Colin Firth, Antonia Clarke, Natasha Andrews, Valérie Beaulieu, Peter Wollasch, Jürgen Zwingel, Wolfgang Pissors, Sébastien Siroux, Simon McBurney, Ute Lemper, Catherine McCormack, Eileen Atkins, Erica Leerhsen, Jeremy Shamos, Hamish Linklater.
Spilletid: 97 min
Filmstudie: Dippermouth

Detaljeret info om Magic in the Moonlight på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Magic in the Moonlight'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018