filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Mad Max: Fury Road

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Mad Max: Fury Road, George Miller, film, plakat, poster, artwork

© Kennedy Miller Productions

Af 22. maj. 2015

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Mad Max: Fury RoadMad Max: Fury Road on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Mad Max: Fury Road Trailer

Visuelt overrumplende remake efterlader tilskueren åndeløs og lettere træt.

Instruktøren George Miller leverede en ikonisk filmhelt med Mel Gibson i førersædet af kulthittet ”Mad Max” fra 1979 og actionbraget "Mad Max 2: The Road Warrior" fra 1981, hvor højoktanbiljagter og over-the-top actionscener konkurrerede om tilskuernes gunst. Der kom også en treer, men den nåede aldrig samme kultstatus som de første to film.

Nu har Miller genskabt sin filmhelt, ja faktisk genfødt ham, i skikkelse af altid storspillende Tom Hardy, der sammen med gudesmukke Charlize Theron står i spidsen for den mest hæsblæsende 2 timers biljagt, du med garanti har set rigtigt længe!

Speederen er trykket HELT i bund fra første scene, og der er ingen tvivl om, at den heftige klippestil og de vilde scener, der for størstedelens vedkommende IKKE er CGI, men derimod klassiske stuntopgaver, med masser af benzin, eksplosioner og ild, er med til at skabe en film, du som tilskuer simpelthen ikke kan lade være med at kunne lide.

Sammen med et heftigt soundtrack og en sindssyg mængde storladen fantasi, formår Miller at skabe et levende univers med masser af gode, stærke visuelle ideer, der virker!

... "Mad Max: Fury Road" er en film, der kører i så højt et tempo, at den, trods en relativt spinkel historie om genskabelse, beskyttelsestrang og ønsket om tilgivelse, presser dig helt tilbage i sædet i de 2 timer, den varer.
Der er kun ganske få stillestående scener, og det virker ganske fint. Filmen er gedigen science fiction, der skaber sit helt eget univers – et univers der allerede er blevet kopieret talrige gange efter de originale Mad Max-film, men aldrig helt overgået. Konceptet er lidt dumt med sine biler, brag og guitar-lir, men det virker i skøn forening her, og er solid popcornunderholdning, der dog bliver lidt trættende mod enden, men aldrig på en måde, så man som tilskuer helt mister interessen, hvilket især skyldes at Miller uafladeligt smider nye ideer ind i den vilde biljagt.

Og igen. Soundtracket, der er skrevet af Junkie XL, der stod bag det fremragende soundtrack til efterfølgeren til ”300”, er bestemt en hovedårsag til, at blodet pumper i lige mængder med den benzin, der givetvis er brændt af på de vanvittige og nogle gange utroligt flotte bilscener. OG dejligt at man faktisk godt kan se, hvorfor filmen har kostet en milliard kroner – det ses på lærredet!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Mad Max: Fury Road


Produktionsår: 2015
Instruktion: George Miller
Manuskript:
Komponist: Junkie XL
Fotograf: John Seale
Skuespillere: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Josh Helman, Nathan Jones, Zoë Kravitz, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Abbey Lee, Courtney Eaton, John Howard, Richard Carter, Iota, Angus Sampson.
Spilletid: 120 min
Filmstudie: Kennedy Miller Productions

Detaljeret info om Mad Max: Fury Road på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Mad Max: Fury Road'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019