filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Machete

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Machete, Ethan Maniquis, Robert Rodriguez, film, plakat, poster, artwork

© Overnight Films

Af 15. dec. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til MacheteMachete on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer Machete Trailer

Verdens ondeste mexicaner går amok.

Hvad fanden skal man mene om en film som 'Machete', der helt bevidst går efter at ramme den kitschede tone, som gennemsyrede det utal af b-film de såkaldte grindhouse-biografer viste i 1970'erne og 1980'ernes USA. Exploitation ud over alle grænser med blod, action og nøgne piger.Hovedrollen i 'Machete' spilles af vel nok verdens mest slidte mexicaner Danny Trejo, og i et utal af biroller finder man navne som Robert de Niro, Don Johnson, Steven Seagal og Jeff Fahey. Skuespillere, der muligvis har haft deres storhedstid, men som ikke har været for fine til at deltage i instruktør Robert Rodriquez lille spøg. En spøg der startede med den falske trailer 'Machete', som blev vist mellem Rodriquez og Tarantinos fejslagne projekt 'Grindhouse', hvor de hver især instruerede en film, der skulle bringe minder tilbage fra en beskidt og svunden tid, de fleste danskere nok nærmere har stiftet bekendtskab med på betamax fremfor i biografen.

...Trejo gør det godt. Med et udseende der kan slå en død mand ihjel mumler og tæsker han sig gennem filmens handling, der på overfladen er enkel og helt i tråd med genren, men som også formår at komme med flere veloplagte stikpiller til USA's dobbeltmoralske syn på mexicanske grænseoverløbere.

Samtlige skuespillere ser ud til at have det sjovt, og filmens mange vellykkede actionsekvenser, hvor der både gøres grin med genrens faldgruber, men også udvises stor (omend smagløs) opfindsomhed, er med til at gøre 'Machete' til en ret så underholdende film. Robert Rodriquez og Ethan Maniquis kender genrens begrænsninger og udnytter dem optimalt.'Machete' er vel nok den mest vellykkede af de indtil videre tre grindhouse-film. Den har flere mindeværdige karakterer, er sjov på sin egen groteske måde og prøver ikke at udgive sig for mere end den er. Så for at besvare mit eget spørgsmål, er konklusionen, at 'Machete' er endt som et yderst vellykket gensyn med en uddøende genre.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Machete


Produktionsår: 2010
Instruktion: Ethan Maniquis, Robert Rodriguez
Manuskript:
Komponist: John Debney, Carl Thiel
Fotograf: Jimmy Lindsey
Skuespillere: Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Jeff Fahey, Cheech Marin, Don Johnson, Shea Whigham, Lindsay Lohan, Daryl Sabara, Gilbert Trejo, Electra Avellan, Tom Savini, Billy Blair.
Spilletid: 105 min
Filmstudie: Overnight Films

Detaljeret info om Machete på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Machete'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019