filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Lockout

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Lockout, James Mather, Stephen St. Leger, film, plakat, poster, artwork

© Europa Corp.

Af 17. jun. 2012

Karakter 1 ud af 6 stjerner (Tragisk) til LockoutLockout on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer Lockout Trailer

Guy Pearce lyser op i action-makværk.

Luc Besson har haft skiftende held med sin overproduktion af europæiske actionfilm. Devicen er åbenbart, at jo mere de producerer, desto større er chancerne for at lave en god film i ny og næ."Taken" var en af de film det lykkedes med. "Lockout" er ikke.Jeg lægger hårdt ud. Det eneste positive jeg har at sige om "Lockout" er, at det åbenbart ikke gik op for Guy Pearce, at han var med i noget værre lort, da de indspillede filmen. Han er absolut seværdig som sarkastisk og øretæveindbydende antihelt.Og så kunne jeg egentlig godt afslutte min anmeldelse her, men det ville være lige så plat som filmen.Historien minder mest af alt om John Carpenters "Escape from New York", som i forvejen er en film, der ikke er ældet med ynde.Variationen består i at "Lockout"s antihelt modvilligt sendes til et fængsel i kredsløb om jorden, hvor verdens farligste forbrydere er pacificeret i dvalekamre. Her skal han ikke redde den amerikanske præsident, men dennes datter, som befinder sig på rumstationen, da de voldelige fanger ikke overraskende slipper fri.

...Der er ikke gået mange minutter før filmens svagheder skinner i øjnene.
Pacingen er helt skæv og fjerner al dynamik fra filmen, der trods afskillige - ofte pinligt ringe - computergenerede actionscener er blottet for højdepunkter. Der gøres et svagt forsøg på at pakke historien ind i et mysterie, hvor der sås tvivl om vores antihelt er skyldig i spionage mod USA, men den elementære spænding øges ikke af den grund. Heller ikke da skyldsspørgsmålet på klodset vis afgøres i den mildest talt forvrøvlede slutning.Fangerne er trods deres barske fremtoning ikke særligt skræmmende, så selv om de afliver gidsler i et væk, følte jeg aldrig, at antihelt og præsidentdatter var i fare. Jeg ventede blot på, at den formulariske historie nåede forbi de sædvanlige pukler i berettermodellen, så hovedskurken kunne blive ekspederet. Han er i øvrigt gjort ekstra skræmmende med skæve tænder, skelende øjne og psykopatagtige ticks. Det er uuuhyggeligt!Traileren solgte den godt, og i et par mere erfarne hænder kunne den måske have fungeret, men sådan skulle det altså ikke gå. En nitte fra Luc Besson.Filmens eneste styrke er Guy Pearce, der leverer sine one liners med overbevisning. Det er hans fortjeneste alene, at filmen undgår en bundkarakter."Lockout" er håbløst amatøragtig, og burde være røget direkte på dvd, så bedre og mere seværdige film kunne være sat op i biografen.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Lockout


Produktionsår: 2012
Instruktion: James Mather, Stephen St. Leger
Manuskript:
Komponist: Alexandre Azaria
Fotograf: James Mather
Skuespillere: Guy Pearce, Maggie Grace, Vincent Regan, Joseph Gilgun, Lennie James, Peter Stormare, Jacky Ido, Tim Plester, Mark Tankersley, Anne-Solenne Hatte, Peter Hudson, Nick Hardin, Dan Savier, Damijan Oklopdzic, Bojan Peric.
Spilletid: 95 min
Filmstudie: Europa Corp.

Detaljeret info om Lockout på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Lockout'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019