filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Limitless

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Limitless, Neil Burger, film, plakat, poster, artwork

© Many Rivers Productions

Af 27. apr. 2011

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til LimitlessLimitless on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Limitless Trailer

Traditionel historie fortalt med velfungerende virkemidler.

Historien er enkel. Vi følger en typisk forfatter, på en uoriginal nedtur, hvor han mister sin klassiske kæreste. Han støder på den generiske svoger, der rykker det standardiserede plot hen imod den uundgåelige slutning. Men hov, slutningen tog faktisk røven på mig. Og hov, selvom meget var forudsigeligt, så var turen faktisk fed, flot og gennemført.Man kan nemlig mærke fra starten, at der er tale om godt håndværk. Skuespillet er solidt, selvom alle roller er typecastet. Det er som om, at filmens præmis er at lave et meget traditionelt plot på en fed måde. Og det virker! Jeg er specielt overrasket over Bradley Cooper, som jeg normalt synes er lidt flad. Han fyrer den af, og leverer nogle flotte voice-over monologer, der tilfører rigtigt meget til den første del af filmen.

...Form og indhold hænger smukt sammen. Der er mange flotte visuelle effekter, der underbygger filmens historie og præmis og giver den en ret markant "coolness-faktor".
'Limitless' byder på en masse samfundskritik, hvor der stikkes til vores korrupte samfund, og hvor langt (ud) mennesker kan komme i deres søgen efter rigdom og de rigtige venner. Filmen har også en pointe omkring det moderne samfunds afhængighed af medicin. Denne pointe røg over hovedet på mig i første omgang, men da jeg mindedes mit besøg i Washington med de mange døgnåbne drug stores, kunne jeg pludselig se parallellen.Men nu har jeg så fået skamrost en film til 4 stjerner. Der må være noget galt. Og det er der også. For det første lider den af plothuller. Det er normalt ikke noget jeg går så meget op i, men lad mig komme med et eksempel; Eddie Morra har købt sig en topsikret lejlighed for at beskytte sig selv, og det første der sker er, at tre skurke formår at bryde ind i den. Det går muligvis lidt langsommere end normalt, men de kommer ikke desto mindre ind. I øvrigt ryger en af dem igennem en pansret rude, der burde være mere eller mindre umulig at ødelægge. Flueknepperi måske, men problemet er, at filmen har valgt at introducere et element - lejligheden - med det formål at beskytte Eddie, for få øjeblikke efter at ignorere dette, så elementet ikke længere har nogen funktion i filmen. Som enkeltstående kritikpunkt noget jeg sagtens kan leve med, men det er desværre symptomatisk for filmen som helhed.Det leder os videre til et relateret problem, nemlig redundans. Filmen føles lang, primært fordi den vælger at smide en masse ting ind, som ender med at være løse tråde - den kan ikke helt finde ud af, hvad den vil. Der er også for mange gentagelser - f.eks. når filmen skal vise, hvor sej Eddie er, når han har taget den fantastiske pille. Det medfører, at man sidder tilbage med en følelse af, at filmen har åbnet lidt for mange plottråde, og at man ikke helt forstår hvorfor. Mange af personerne er der f.eks. slet ikke plads til i historien, deriblandt Eddies kæreste Lindy, der kun er med fordi, der åbenbart skal være en kæreste i denne type film - hun fremstår overflødig i fortællingen.Jeg vil slutte af med at kigge på et lidt underligt volds-twist, som vi støder på i den ellers ret så humoristiske og relativt ikke-voldelige film. Der er ganske vist vold med i filmen før denne scene, men det er ikke ligeså udpenslet og tæt på som her. I den førnævnte scene, hvor tre skurke bryder ind i Eddies lejlighed skifter filmen nemlig over til en ret direkte og grafisk vold, der måske ikke ligefrem falder udenfor filmens rammer, men som føles forkert.Når alt kommer til alt - og når man ser bort fra mine sure opstød i forhold til plothuller og lignende - er 'Limitless' en rigtig underholdende film, der byder på en god historie pakket ind i lækre billeder og opfindsomme effekter.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Limitless


Produktionsår: 2011
Instruktion: Neil Burger
Manuskript:
Komponist: Paul Leonard-Morgan
Fotograf: Jo Willems
Skuespillere: Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish, Andrew Howard, Anna Friel, Johnny Whitworth, Tomas Arana, Robert John Burke, Darren Goldstein, Ned Eisenberg, T.V. Carpio, Richard Bekins, Patricia Kalember, Cindy Katz, Brian Anthony Wilson.
Spilletid: 105 min
Filmstudie: Many Rivers Productions

Detaljeret info om Limitless på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Limitless'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019