filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Life of Pi - 3D

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Life of Pi - 3D, Ang Lee, film, plakat, poster, artwork

© Fox 2000 Pictures

Af 6. jan. 2013

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Life of Pi - 3DLife of Pi - 3D on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer Life of Pi - 3D Trailer

Poetisk, hypnotisk og helt speciel filmatisering af Yann Martells storslåede roman fra 2001.

Da jeg læste Yann Martels "Pi's LIv" for snart 4 år siden kan jeg huske jeg tænkte, "denne bog kan ikke filmatiseres", den er både for forunderlig, for underlig og helt igennem for meget bog til at kunne fungere som film!

Men Ang Lee har formået at gøre det, jeg troede var umuligt. "LIfe of Pi" er intet mindre en vaskeægte filmmagi. Filmens farver og filmiske værktøjskasse er helt fantastiske, og der genereres billeder i 3D, der på en gang imponerer og glæder. For filmen er fyldt med ikoniske, stilistiske indtryk, der skifter flere gange undervejs, og smukke naturfotograferinger afløser hinanden. At filmens 3D blot er en ligegyldig filmgimmick gør ikke noget (udover naturligvis at lænse din hårdtarbejdende tegnebog lidt ekstra!), men selvom 3D-delen af filmen er ganske ligegyldig, så er den stadig smuk at se på!

Uanset om filmen ses i 2D, og det synes jeg du burde overveje, så er selve filmen med dens fantastiske historie (hvilket jo helt og aldeles skyldes Yann Martels forrygende oplæg, til hvilket der er skævet en hel del!) og dens humor en ganske speciel rejse!

Filmen handler i bund og grund om den unge Pi, der med sin familie skal rejse med familiens Zoologiske have fra Indien til Canada. Undervejs går skibet ned, og den unge Pi efterlades våd, kold og ensom på stillehavets brusende afgrund af intethed, kun med diverse dyr som allierede, eller som det viser sig, et vildskabt drømmeland, hvor du som tilskuer er inviteret med.

Filmens fokus er, som bogens, religion og tro i sin simpleste form, og filmen fanger bogens skønhed og lethed, helt ned til humoren, der virker godt og sømløst. Der er ikke sparet på de smukke billeder, men de akkompagneres smukt af humor, godt skuespil og den historie, der er så helt igennem perfekt og smuk!

... Filmen er på en gang poetisk, drømmende og ligetil, og den er en forunderlig rejse ind i religionens og troens land, hvor det man tror på, måske ikke er håndgribeligt eller forudsigeligt.
Filmen tager kærligt tilskueren med og tager sig tid til at skabe relationen til Pi der gør, at man frygter, glæder og forundres sammen med ham, og filmens plot helt ned til filmens kunstneriske slutning er en fryd for både øje og sind.

Det ufilmelige er blevet filmet og resultatet er en smuk historie, der med sin simpelhed fascinerer stort.

Lad være med at tro, at du ikke bliver berørt af denne film. Du vil blive fanget fra første øjeblik, så nyd rejsen og sid helt stille, Richard Parker er lige rundt om hjørnet, men bare rolig. Intet er som du tror, og filmens mange lag giver stof til eftertanke i en rum tid efter filmen.

Tænk og nyd Ang Lees moderne mesterværk, Yann Martell må være stolt!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Life of Pi - 3D


Produktionsår: 2012
Instruktion: Ang Lee
Manuskript:
Komponist: Mychael Danna
Fotograf: Claudio Miranda
Skuespillere: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Ayush Tandon, Gautam Belur, Adil Hussain, Tabu, Ayan Khan, Mohd Abbas Khaleeli, Vibish Sivakumar, Rafe Spall, Gérard Depardieu, James Saito, Jun Naito, Andrea Di Stefano, Shravanthi Sainath.
Spilletid: 127 min
Filmstudie: Fox 2000 Pictures

Detaljeret info om Life of Pi - 3D på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Life of Pi - 3D'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018