filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Lawrence of Arabia - 50th Anniversary Limited Collector's Edition

filmkorn.dk grafik kolonBOKSSÆT-ANMELDELSE

Lawrence of Arabia - 50th Anniversary Limited Collector's Edition, , film, plakat, poster, artwork

© Columbia Pictures

Af 7. jan. 2013

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til Lawrence of Arabia - 50th Anniversary Limited Collector's EditionLawrence of Arabia - 50th Anniversary Limited Collector's Edition on IMDb

Skriv kommentar

Fænomenal udgivelse for både fans og nye disciple.

David Lean var instruktør på tre af de flotteste og største filmproduktioner i 1950erne og 60erne: "Broen Over Floden Kwai”, "Doctor Zhivago” og "Lawrence Of Arabia”. Sidstnævnte er udråbt af mange som et mesterværk og en af verdens bedste film, og den vandt da også 7 Oscars i 1962. Filmen har nu fået en flot Blu-ray-udgivelse og har aldrig været præsenteret flottere end her.Igennem tiden er der dog mange, der ikke har set filmen som den var tiltænkt og i sin fulde længde, for allerede da filmen kom frem klagede biografejerne over filmens længde på 222 minutter, da det betød, at de kun kunne vise den to gange dagligt. Modvilligt fjernede David Lean selv 8 minutter fra filmen og producer Sam Spiegel gik skridtet videre og fik fjernet yderligere 12 minutter. Da filmen havde repremiere i 1970 klippede filmselskabet Columbia Pictures yderligere 15 minutter ud af filmen.Men i 1988 gennemgik filmen en rekonstruktion så filmen igen kunne vises i oprindelig længde. Instruktør David Lean og klipper Anne V. Coates gik endda i gang med at arbejde på en Director's Cut version. Filmen gennemgik herefter et større restaureringsarbejde og det gennemarbejdede 65mm filmnegativ er grundpillen for denne nye 4K-skannede og restaurerede version. Man har scannet 65mm-negativet fra 1988 i 8K (8192x3584 pixels), nedkonverteret det til 4K og derefter rettet alle de fejl både på billede og lydside der ikke kunne rettes med den teknologi, der var tilgængelig i 1988 - denne nye version havde så ny verdenspremiere i Cannes den 19. Maj 2012.Resultatet af restaureringen er blændende flot, det er intet mindre end den flotteste Blu-ray-udgivelse af en katalogtitel i 2012. Filmen er præsenteret i Director's Cut-versionen med en spilletid på 3 timer og 47 minutter (227 minutter). Billedeformat: 2.20:1 og med 5.1 DTS-HD Master Audio. Der er desværre ikke danske undertekster på denne udgivelse.Selve boksen er et af de flotteste bokssæt der til dato er produceret.

En flot hvid og kraftig papæske (30,5 x 31 x 4,5 cm) med et transparent plastikcover, hvor filmtitel og indholdsinfo er printet på så selve æsken er helt uden tryk. Indholdet ligger i en bakke, der kan hived ud og øverst ligger der en 88 siders hardcoverbog (29,5 x 29,5 x 1,5 cm), hvis flotte forside viser sig også at være den der udgør forsiden på selve boksen. Enkelt og flot design og fremstillet i rigtig lækker kvalitet.I bogen, der har forord af filmanmelder Leonard Maltin og indeholder citater fra Martin Scorsese og Steven Spielberg, er der en lang række billeder fra filmindspilningen, samt historier om hvem T.E. Lawrence egentlig var og om selve filmproduktionen omhandlende alt fra locations til filmens musik og den nylige digitale restaurering.Sættets eneste fysiske ekstramateriale udover bogen er en filmframe fra 70mm-printet, nummereret og indkapslet i et kraftigt papkort (10x15 cm) og pakket ind i plastik.Sættet indeholder 4 discs (3 x Blu-ray + 1 x CD)

Selve discene er pakket i et almindelig Blu-ray cover og indholdet på de fire discs er som følger:Disc 1: Filmen

 • "Lawrence of Arabia" (227 min.)

 • ”Secrets Of Arabia” Picture in Picture track - bestående af 147 billed / tekst sider man heldigvis selv kan skippe frem og tilbage i, så det ikke er nødvendigt at se hele filmen med infotracket tændt.

Indhold i Lawrence of Arabia Collector's Edition 50th Anniversay. Content.

© Columbia PicturesDisc 2: Ekstra materiale - Disc 1 (115 minutter):

 • Peter O´Toole Revisits Lawrence Of Arabia - 21:09 min. - HD - Interview fra 2009 med Peter O'Toole

 • The Making Of Lawrence Of Arabia - 61:29 min. - SD 4:3 (Produceret i år 2000)

 • A Conversation With Steven Spielberg - 8:49 min. - SD 4:3

Vintage Featurettes:

 • Maan, Jordan: The Camels Are Cast - 2 min.

 • In Search Of Lawrence - 5 min.

 • Romance Of Arabia - 4:37 min.

 • Wind, Sand And Star - The Making Of A Classic (1970 version) 4:32 min.

 • New York Premiere - 1:08 min. Gammel news reel fra 1962

 • Advertising Campaigns - 4:51 min. Lille Sjov featurette om hvordan filmen er blevet markedsført.Disc 3: Ekstra materiale - Disc 2 (140 minutter) - Eksklusivt i dette sæt:

 • Deleted Balcony Scene Winth Introduction by Anne V. Coates - 7:05 min.

 • The Lure Of The Desert - Martin Scorsese on Lawrence Of Arabia - 7:51 min. HD

 • Lawrence At 50 - A Classic Restored - 13:30 min. - HD - et af de mere interessante punkter der gennemgår hele den restaurerings proces filmen har gennemgået.

 • King Hussein Visits Lawrence Of Arabia scene - 2.01 min.

 • Wind, Sand And Star - The Making Of A Classic (original 1963 version) - 5:04 min.

 • In Love With The Desert - 83:54 min. En dokumentar produceret I 2000 hvor Eddie Fowlie (Property Master) fra film crewet tager os med på en tur rundt de mange locations hvor filmen blev indspillet, det eneste ærgerlige er at det hele mest af alt minder om hjemmevideo, der er da også placeret en disclaimer vedr. billede kvalitet ved programmets start.

 • Archival Interviews: tre instruktører fortæller om deres eget indtryk om filmen: William Friedkin - 5:43 min. - Sydney Pollack - 2:38 min. - Steven Speilberg - 1:26 min.

 • 3 x trailers + 2 x TV Spots - 11:05 min.Disc 4: CD Soundtrack (41:56 minutter - 16 tracks) - Eksklusivt i dette sæt - CD med filmens musik skrevet og dirigeret af Maurice Jarre og fremført af London Philharmonic Orchestra. To af musikstykkerne har aldrig været udgivet på plade før.I Danmark er filmen desværre kun udgivet i almindelig indpakning i et 2-disc-sæt (filmdiscen + disc 1 af ekstramaterialet).Hvis man aldrig har set "Lawrence Of Arabia", så skylder man sig selv at købe filmen på Blu-ray, da den er storslået på alle tænkelige måder og fantastisk flot præsenteret, hvad billede- og lydkvalitet angår. Har man set den før eller er man samler, så skal man gå efter den store Collector's Edition for bokssættet og i særdeleshed den medfølgende bog er mindst ligeså flot produceret som selve filmen. Det eneste minus er som nævnt, at der ikke er dansk undertekster på hverken film eller ekstramateriale i 4 disc Collector's Edition-udgaven.50th Anniversary Limited Collector's Edition kan købes hos amazon.co.uk

Almindelig to-disc-udgave MED danske undertekster kan bl.a. købes hos gucca.dkDin vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Lawrence of Arabia - 50th Anniversary Limited Collector's Edition'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019