filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Lawless

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Lawless, John Hillcoat, film, plakat, poster, artwork

© Benaroya Pictures

Af 19. okt. 2012

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til LawlessLawless on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Lawless Trailer

Stemningsfuld gangsterfilm med enkelte højdepunkter.

'Goodfellas' gjorde et stort indtryk på mig i 1990. Den brutale vold og Joe Pescis intimiderende portræt af den skruppelløs gangster Tommy DeVito fik adrenalinen til at pumpe i min krop og har sidenhen fungeret som referencepunkt for andre gangsterfilm. Dermed også 'Lawless'.

Det er ikke fordi jeg som sådan sammenligner 'Lawless' med 'Goodfellas', men gangsterfilm er som regel skåret over samme læst, så hvis ikke den brutale gangstervold får hjertet til at slå hurtigere i kombination med en interessant fortælling, er filmen nødt til at fungere på andre planer. Netop derfor er karakteropbygningen essentiel i en gangsterfilm, hvor hovedpersonerne sjældent er guds bedste børn.

'Lawless' lykkes faktisk et godt stykke af vejen med at bygge brødrene Bondurant op som troværdige og sympatiske bondetampe, der med eget hjemmebrænderi i en forbudstid i den grad er på kant med loven. I samfundet er de regulære helte, der går imod det korrupte system og forsøder hverdagen for folket i det depressionsramte Virgina med æblewhisky og andet hjemmebrændt.

...Der er en god dynamik mellem de tre så forskellige brødre, hvor man får en fornemmelse af et stærkt broderligt sammenhold og en øje for øje retfærdighedssans, der virker reel i den verden de lever i.
Det gør dem interessante som mennesker, der lever i et parallelsamfund, hvor de fleste ikke er bange for at ty til blodig selvtægt, og der hvor karakteropbygningen står sin prøve, da man som publikum enten godtager eller afviser de ekstreme handlinger på baggrund af, hvor godt karaktererne er bygget op.

Hovedårsagen til at Bondurantbrødrene kan slippe afsted med selv de mest modbydelige gerninger skyldes især Tom Hardys portræt af den handlekraftige Forrest Bondurant. Den mellemste af brødrene og også den mest kvikke. Hardy giver Forrest en tyngde og intensitet, der brænder igennem lærredet, og som får Shia LaBeouf til fremstå ynkværdig og naiv som den yngste af brødrene, hvis kortsigtede handlinger gang på gang får brødrene ud på glat is.

'Lawless' er stemningsfuld og skuespillet er godt hele vejen rundt. Historien om de tre brødre bliver bare aldrig interessant nok til at man suges ind i filmens støvede univers. Dertil er den for ujævnt fortalt og langtrukken. Det støvede og langsomme tempo som Coen-brødrene så ofte slipper godt afsted med lykkes ikke i samme grad for John Hillcoat. Der er ganske vist flere solide scener, hvor filmen virkelig tager fat, men det overordnede indtryk når aldrig de enkeltstående sceners højder.

Bedst fungerer humoren omkring den ene af brødrenes udødelighed og Guy Pearce er herligt overspillet og karikeret i rollen som den ondskabsfulde agent Rakes.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Lawless


Produktionsår: 2012
Instruktion: John Hillcoat
Manuskript:
Komponist: Nick Cave, Warren Ellis
Fotograf: Benoît Delhomme
Skuespillere: Shia LaBeouf, Tom Hardy, Jason Clarke, Guy Pearce, Jessica Chastain, Mia Wasikowska, Dane DeHaan, Chris McGarry, Tim Tolin, Gary Oldman, Lew Temple, Marcus Hester, Bill Camp, Alex Van, Noah Taylor.
Spilletid: 116 min
Filmstudie: Benaroya Pictures

Detaljeret info om Lawless på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Lawless'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018