filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Land of the Lost

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Land of the Lost, Brad Silberling, film, plakat, poster, artwork

© Universal Pictures

Af 4. mar. 2010

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Land of the LostLand of the Lost on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen

Så vidt jeg ved blev denne film aldrig vist i de danske biografer, og det er synd.Filmen deler navn med en gammel serie fra 1974, og det overordnede plot, samt hovedpersonens navn, har de tilfælles. Det er dog cirka så langt sammenligningen rækker, da det mere virker som en original Will Ferrell film, end et remake af noget andet.Will Ferrell spiller palæontologen Rick Marshall, som har taget videnskaben i en ny retning, nemlig "quantum palaeontology", og hvorved ham mener, at vi kan løse energikrisen igennem "time warps". Desværre bliver han til grin i det videnskabelige samfund, og han ender i et utaknemmeligt job som folkeskolelærer. Her møder han dog den smukke unge Holly Cantrell (Anna Friel), som er den eneste anden forsker der tror på hans teorier, og hun sætter ham igang igen. Herfra udvikler filmen sig til det uundgåelige. Rick får lavet sin maskine færdig, og sammen rejser de til en anden dimension, og med på slæb har de bondeknolden Will Stanton (Danny McBride).Som tidligere beskrevet lægger filmen op til at være et remake af 70'er serien af samme navn, men dette er i langt højere grad en Will Farrell komedie, som vi kender ham fra Anchorman, Blades of Glory eller Talladega Nights. Humoren ligger dels i den klassiske overspillede Will Farrell, og dels i situationskomedien, med utroligt malplacerede kommentarer og dets lige. Der er masser af vink til andre film, og filmen har udvalgte steder bevidst dårlige kostumer og rekvisitter. Dette er en rendyrket humorfilm, og det er fjol fra start til slut.Filmen har masser af eksempler på at den forstår de mange dumme faldgruber, der normalt plager eventyrgenren. F.eks. kan Holly uden videre snakke med en primat, på dens eget sprog, på trods af at de er i en anden dimension, eller Rick som prøver at snyde en tyrannosaurus rex ved blandt andet at løbe i zig-zag. Filmen forstår at tage pis på genren, og sig selv i processen. Det er rart at se, at der er tanker bag, så det hele ikke bare bliver rablende galskab. Ikke fordi der er noget galt med rablende galskab.Der er ikke noget dybere i filmen end humor, og det behøver den heller ikke, fordi humoren virker. Jeg er solgt hver gang jeg ser Will Farrell skabe sig, og denne film er ikke nogen undtagelse. Det er ikke hans bedste film, men den er bestemt underholdende, og hvis man kan lide Will Farrell, så bør man få set denne film. Jeg er specielt helt vild med den måde Rick Marshall behandler primatet Cha-Ka. Det er dog et krav, at man kan lide den type humor, og det er på ingen måde en mainstream film.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Land of the Lost


Produktionsår: 2009
Instruktion: Brad Silberling
Manuskript:
Komponist: Michael Giacchino
Fotograf: Dion Beebe
Skuespillere: Will Ferrell, Anna Friel, Danny McBride, Jorma Taccone, John Boylan, Matt Lauer, Bobb'e J. Thompson, Sierra McCormick, Shannon Lemke, Stevie Wash Jr..
Spilletid: 102 min
Filmstudie: Universal Pictures

Detaljeret info om Land of the Lost på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Land of the Lost'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019