filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Kvinden i buret

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Kvinden i buret, Mikkel Nørgaard, film, plakat, poster, artwork

© Zentropa Entertainments20

Af 5. okt. 2013

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Kvinden i buretKvinden i buret on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Kvinden i buret Trailer

Solidt håndværk hæver ikke triviel kriminalfilm over det gennemsnitlige.

Endnu en dag. Endnu en dansk krimi. Denne gang ikke på tv, men i biografen, hvor en litterær storsællert åbenbart hører til. Eller gør den? Det vender jeg tilbage til."Kvinden i buret" er på mange måder en klassisk krimi, hvor opklaringsarbejdet er det der bruges mest energi på. Nærmest som en skattejagt, hvor vi ledes fra post til post for til sidst at finde skattekisten, der i dette tilfælde er et trykkammer.Med os i opklaringen er den desillusionerede kriminalbetjent Carl Mørck og hans umage makker Assad. Den ene søger oprejsning efter en mislykket politiaktion, som kostede hans makker livet og en andens førlighed. Den anden arbejder sig opad i hierarkiet og er fyldt med den energi, som Carl Mørck så tydeligt mangler.De to skal gennemgå og sortere gamle sager i den nyligt oprettede afdeling Q. De skal ikke opklare noget. Kun gennemgå og sortere. Sagerne er lukkede!Men Carl Mørck er en stædig ræd - det får vi i hvert fald fortalt en del gange. Ægget af sagen om den kønne politiker Merete Lynggaards selvmord på en færge 5 år tidligere giver han og Assad sig i kast med at undersøge aspekter ved sagen, som ikke umiddelbart giver mening, og får dermed slået hul på en byld, der indeholder mere materie end de tidligere efterforskere på sagen formåede at opdage.

... Og det er elementært spændende. Især når opklaringen kommer under tidspres, for er Merete stadigvæk i live, og kan Mørck og Assad nå at redde hende? Et klassisk spændingselement i enhver thriller. Kapløbet med tiden.
"Kvinden i buret" er solidt håndværk, som vi kender det fra utallige krimiserier. Den britiske serie "Sagen genåbnet" springer især i øjnene, og på trods af at Mørck og Assad ikke er oppe imod unaturlige kræfter kunne jeg heller ikke lade være med at tænke på "X-files", hvor Mulder og Scully også er gemt væk i en kælder. Blot i en X-afdeling."Kvinden i buret" minder om første afsnit i en solid tv-serie. Glimrende underholdning, men uden de særtræk der retfærdiggører den som biograffilm. Dertil er den for rutinepræget, ordinær og uambitiøs.Jeg har ladet mig fortælle, at de næste bøger i bogserien om afdeling Q er væsentligt bedre, så der er håb forude. Hvis det solide håndværk holdes i hævd og historierne kun bliver bedre, så er der måske en chance for at de næste film i serien vil egne sig bedre til det store lærred. Jeg skal nok løse billet, for potentialet er der.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Kvinden i buret


Produktionsår: 2013
Instruktion: Mikkel Nørgaard
Manuskript:
Komponist: Patrik Andrén, Uno Helmersson, Johan Söderqvist
Fotograf: Eric Kress
Skuespillere: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Claus Maack Bahnsen, Marie Hammer Boda, Nynne Bojsen, Rasmus Botoft, Ernst Boye, Michael Brostrup, Kenneth Carmohn, Marie-Louise Coninck, Divya Das, Katrine Engberg, Eric Ericson, Tilde Maja Fredriksen, Mikkel Boe Følsgaard.
Spilletid: 97 min
Filmstudie: Zentropa Entertainments20

Detaljeret info om Kvinden i buret på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Kvinden i buret'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019