filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Knight and Day

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Knight and Day, James Mangold, film, plakat, poster, artwork

© Twentieth Century Fox Film Corporation

Af 27. jul. 2010

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Knight and DayKnight and Day on IMDb

8 kommentarer | Info om filmen | Trailer Knight and Day Trailer

Cruise kan endnu i uhøjtidelig actionfilm.

Lad os få en ting på det rene før jeg starter denne anmeldelse: Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad Tom Cruise render rundt og laver i sin fritid. I mine øjne har hans film altid haft en høj underholdningsværdi, og det gælder også 'Knight and Day', der af de fleste danske anmeldere er blevet haglet ned. Hvorfor ved jeg ikke.Skru tiden tilbage til 1960'erne og 70'erne, hvor James Bond-film gik deres sejrsgang verden over. Rendyrkede underholdningsfilm med fantastiske lokationer, stunts og plots, der sendte publikum på en 1. klasses virkelighedsflugt. Skru så tiden frem igen til 2010'erne - og hastigheden lidt op - og du har opskriften på 'Knight and Day'.Plottet er simpelt og så alligevel ikke. Som i 'For Your Eyes Only' (1981) kredser historien om en elektronisk gadget diverse regeringer og skurke vil have fat i. Cruise i rollen som agent Roy Miller har denne gadget i sin besiddelse, og han er ikke interesseret i at give den fra sig. Cameron Diaz i rollen som automekanikeren June Haven bliver ufrivilligt indblandet, og de to indleder et mistillidsforhold, hvor June skiftevis er på Roys eller regeringens side. Regeringen i form af FBI jagter nemlig Roy, som de mener er ustabil, voldelig og frem for alt en forræder. Roy er derimod overbevist om, at han er den gode, og at det er de folk, der jagter ham som har urent mel i posen. Hvem kan June stole på?For at vende tilbage til James Bond-sammenligningen kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har set en film med så stor underholdningsværdi som 'Knight and Day'.

...Som med James Bond er historien langt ude, skurkene er tegneserieagtige og helten mere end almindeligt heldig, men det gør intet når det leveres med så megen charme, selvironi og glimt i øjet, at plothuller og usandsynligheder glider let og ubesværet ned sammen med popcorn og Cola.
Hollywood-underholdning fåes ganske enkelt ikke meget mere rendyrket og uhøjtideligt end som her.At der oven i hatten er en rimelig god kemi mellem Diaz og Cruise, der tydeligvis ser ud til at more sig, smitter af på lærredet, hvor deres roller træder i karakter, og man får lyst til at holde med dem, når de kastes ud i den ene halsbrækkende situation efter den anden. De er på ingen måde i samme liga som forbillederne Katherine Hepburn og Cary Grant, men de gør det godt.I en lille birolle, hvis karakter jeg ikke kan afsløre, er Dale Dye virkelig morsom. Sjovt at se ham i en rolle, hvor han ikke spiller militær rådgiver, men overbeviser med en fin komisk timing.Sommerens bedste popcorn-film!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Knight and Day


Produktionsår: 2010
Instruktion: James Mangold
Manuskript:
Komponist: John Powell
Fotograf: Phedon Papamichael
Skuespillere: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Jordi Moll.
Spilletid: 109 min
Filmstudie: Twentieth Century Fox Film Corporation

Detaljeret info om Knight and Day på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Knight and Day'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019