filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Klovn: Forever

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Klovn: Forever, Mikkel Nørgaard, film, plakat, poster, artwork

© Det Danske Filminstitut

Af 24. sep. 2015

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Klovn: ForeverKlovn: Forever on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Klovn: Forever Trailer

Lummer Forever!

Det er allerede 5 år siden at Frank og Casper fik os til at krumme tæer over pearl necklaces, usmagelige penisbilleder og beskidte pegefingre i den første spillefilm om de to sociopater og venner, der på kanoturen "tour de fiss" prøvede at overbevise Mia om Franks faderegenskaber.

5 år er gået. Frank er blevet far endnu engang, og Casper er om muligt blevet endnu mere egocentrisk end tidligere. Hvor Frank står midt i en konstellation af kone, bil og barnevogn, er Casper en fri fugl. Faktisk så fri, at han beslutter sig for at smutte til Los Angeles og skabe sig en karriere derovre.

Frank må gøre noget, for han vil ikke miste Casper. Mod Mias vilje tager han til L.A. for at blive genforenet med sin såkaldte bedste ven.

Historien i "Klovn: Forever" virker en anelse mindre konstrueret end den første film, der manglede lidt af det spontane, autentiske præg, som kendetegnede tv-serien.

... I "Klovn: Forever" følte jeg mig igen som fluen på væggen.
Der er ingen tvivl om at Casper og Frank giver sig 100% for Klovn-universet, og at de to herrer aldrig har været blufærdige. Det er de heller ikke i denne omgang, hvor de lever sig så meget ind i rollerne, og har skruet så meget op for karikaturerne, at de mange absurde scener og påfund må have fået en enkelt eller to til at rødme på settet.

Vi fik allerede en smagsprøve i traileren, hvor Franks ædlere dele er knudret ind i en drømmefanger, men også Casper stritter gevaldigt med talenterne i en grænseoverskridende, morsom scene, hvor han er inkognito i et Dan Turell-outfit, der emmer af lumre intentioner.

Og det bliver lummert. Og det ér sjovt.

Ingenlunde så raffineret og overraskende som de bedste afsnit af tv-serien, men det gør ikke noget. Den brede komik passer godt til biograflærredet, hvor de to komikeres fantastiske timing og mimik kommer til sin ret.

Der er i det hele taget rigtig mange gode grin i "Klovn: Forever", der ud over at introducere det mundrette begreb "kussetud" er en virkelig velfungerende komedie, der - pakket ind i en god, men lettere forudsigelig historie om venskab - minder os om, hvor befriende og vigtig den politisk ukorrekte humor er i disse puritanske tider, hvor det er svært at slå en skid uden at træde en eller anden minoritet over tæerne.



Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Klovn: Forever


Produktionsår: 2015
Instruktion: Mikkel Nørgaard
Manuskript:
Komponist: Nicklas Schmidt
Fotograf: Jacob Banke Olesen
Skuespillere: Carlos Antonio, Casper Christensen, Ole Dupont, Kristian Favors, Audra Griffis, Jamie Hill, Frank Hvam, Bobbie Lee Jr., Mia Lyhne, Mal Nielsen, JR Reed.
Spilletid: 99 min.
Filmstudie: Det Danske Filminstitut

Detaljeret info om Klovn: Forever på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Klovn: Forever'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018