filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Kick-Ass

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Kick-Ass, Matthew Vaughn, film, plakat, poster, artwork

© Marv Films

Af 20. apr. 2010

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Kick-AssKick-Ass on IMDb

30 kommentarer | Info om filmen | Trailer Kick-Ass Trailer

Det fungerer ikke helt i en ellers ganske røvsparkende actionfilm.

Når man anmelder film, skal man altid kigge på, hvad pointen med filmen er. Man kan kigge på de dybere lag i filmen, og man kan se på de mere eller mindre subtile budskaber, skuespillere og instruktør forsøger at gengive på lærredet.Med 'Kick Ass' har jeg svært ved det. Svært ved at se pointen, svært ved at se de dybere lag og svært ved at læse de (hvis nogen!) subtile budskaber, filmen forsøger at vise mig.Bevares, jeg forstår godt pointerne om det at være sig selv, om det at stå imod, når verden er ond, og pointen om, at vi alle (dødelige, ikke-superhelte) vender det blinde øje til, når ondskab og vold viser sit grumme ansigt overfor vores medmennesker. Jeg forstår også godt, at vores helt først får pigen (i modsætning til Peter Parker, Clark Kent m.fl.), når han smider masken og løgnene og er sig selv.Jeg forstår også budskabet om, at den ”gode” far ødelægger sin datter med sin hævn, og at den ”onde” far faktisk forsøger at holde sin søn udenfor den onde verden, han lever i.Men disse pointer er slet ikke dyrket nok i filmen. De er underudviklede, og man skal have en penchant for danskundervisning i gymnasiet for at se dem, tolke dem og sætte pris på dem. Hvis man ser ”Kick Ass” uden disse briller på, så er det i bund og grund en film, der handler om vold, vold som middel til konfliktløsning, vold som afskrækning, vold som forsvar og vold for voldens skyld.Håndværket i filmen fejler dog intet.Matthew Vaughn, instruktøren bag den fremragende, men undereksponerede 'Stardust' fra 2008, leverer med sikker hånd en tro filmudgave af den roste tegneserie. Skuespillerne leverer alle solide præstationer, omend flere af figurerne er særdeles 2-dimensionelle. Mark Strong er god som gangsterbossen, der ser sine håndlangere falde én for én, når Kick Ass og hans venner rydder ud i det forbrydersyndikat, som politiet åbenbart slet ikke kan eller vil gøre noget vil - politiet gør i hvert fald ikke meget væsen af sig i filmen.Bevares, det er en tegneserie, filmen er baseret på, endda en voldelig en af slagsen, og vold kan bestemt være underholdende på film. Vold for voldens skyld kan også underholde, hvis bare grundlaget for filmen i øvrigt holder, men det gør 'Kick Ass' ikke helt.Mere eller mindre uskyldige/skyldige og ligegyldige håndlangere bliver ekspederet med knive, kugler, slag og eksplosioner i hævnens og selvforsvarets hellige navn. Flere af dem af en 11-årig pige, der er sejere end Batman, Rambo og James Bond tilsammen.Jeg tager ikke moralsk anstød af pigen, hverken den vold hun udøver eller de ord hun slynger om sig med, men tager afstand fra filmens portræt af hende, der er ensporet og ligegyldigt og som helt klart hviler på en idé om, at det vil være sejt at se en lolita, der sparker røv. Det kan gøres bedre, 'Leon' leverede det i stor stil i sin tid!Filmen dyrker slet ikke de psykologiske aspekter af figurerne, og man sidder konstant og leder efter dybere forklaringer på galskaben - den kommer desværre aldrig helt.

...
Den første halve time af filmen har bestemt charme. Den er elegant i sin narrative stil, og den er stilsikker indenfor sin genre. Især Kick Ass's debut som helt er helt igennem troværdig og ganske underholdende.

Herefter begynder galskaben, og man ved ikke om ser en 'En mand ser rødt 5', en teenagekomedie eller en tegneseriefilmatisering. Man er simpelthen forvirret, og hver gang man tror, at man har ramt en genre, sker der noget, der fører filmen i en anden retning. Det er forvirrende, og det er sjusket lavet.Lav en tegneserie på film som 'Sin City'. Det er vold for voldens skyld - stilrent og lækkert.Lav en film om teenageproblemer, skjulte identiteter og hormoner. Nå nej, 'Spider-Man' er lavet.Lav en film der handler om at gøre noget i stedet for at forholde sig passiv, men gør det med intelligens, ikke billige actionscener og klichéfyldt drama.Filmen rammer ikke nogen af disse genrer ordentligt.'Kick-Ass' er som sagt udmærket håndværk, og den underholder bestemt til tider, men dens skizofrene natur og manglende fokus gør, at oplevelsen aldrig hæver sig over det middelmådige, og det er en skam.Det kunne have været en sjov, skæv meta-oplevelse spundet over de kendte tegnefilms-filmatiseringer, i stedet for den parentes, vi her præsenteres for.Nogle vil sige, at jeg kræver for meget af filmen, at jeg dømmer den for hårdt.Dette er min subjektive mening, den er til debat, men det der ikke kan diskuteres er, at filmens charme ligger i den første halve time, hvorefter filmen træder vande og aldrig rigtig finder fodfæstet igen. Heller ikke i slutningens oplagte og klichéfyldte sidste frame, der er så gennemskuelig og forudsigelig, at det næsten gør ondt.Den kvindelige hovedperson får 5 stjerner for at se godt ud og for at lade nørden score hende - det giver håb for os alle!Men filmen 'Kick Ass' får kun middelkarakter for den tilstrækkelige, men noget rutineprægede og lidt usikre præstation.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Kick-Ass


Produktionsår: 2010
Instruktion: Matthew Vaughn
Manuskript:
Komponist: Marius De Vries, Ilan Eshkeri, Henry Jackman, John Murphy
Fotograf: Ben Davis
Skuespillere: Aaron Johnson, Garrett M. Brown, Clark Duke, Evan Peters, Deborah Twiss, Lyndsy Fonseca, Sophie Wu, Elizabeth McGovern, Christopher Mintz-Plasse, Stu 'Large' Riley.
Spilletid: 117 min
Filmstudie: Marv Films

Detaljeret info om Kick-Ass på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Kick-Ass'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019