filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Kick-Ass 2

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Kick-Ass 2, Jeff Wadlow, film, plakat, poster, artwork

© Universal Pictures

Af 4. sep. 2013

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Kick-Ass 2Kick-Ass 2 on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer Kick-Ass 2 Trailer

Kick-Ass 2 dropper de pseudopædofile referencer og er en bedre film på grund af det!

Jeg var blandt de få, der bestemt ikke brød mig om den højt profilerede og feterede filmatisering af den kendte Kick-Ass-tegneserie, ikke mindst fordi jeg fandt filmen unødigt voldelig i forhold til sit budskab om ikke-vold, og fordi den (mis)brugte pseudopædofile referencer i forhold til den da 11-årige hovedperson Mindy, der sammen med sin far udøvede vigilante-vold af værste og mest blodige skuffe.

Jeg fik dengang masser af flak for netop anmeldelsen af den film, der kan læses her, så jeg så den efterfølgende igen, fordi jeg ganske enkelt var usikker på, om jeg simpelthen havde misforstået den eller bare haft en dårlig dag. Mit første indtryk blev bekræftet ved andet gensyn, hvor også andre, der var mere begejstrede i første omgang, måtte give mig, at jeg nok havde ret.

Men, smag er jo som bekendt forskellig, og alle har ret til hver sin smag. Jeg kunne bare ikke lide filmen. Den er kedelig, forvirret og usammenhængende - skønt billeder, skuespil og action-sekvenser for det meste er seværdige.

... Nu er 2'eren kommet, og ja, jeg er helt anderledes begejstret over denne film, der virker mere helstøbt og ren i sit billedesprog og sin historie.
Og ja, den er befriende befriet for pseudo-pædofili, da Mindy nu er en gymnasieelev på 15 år. Referencerammen i filmen er derfor hendes usikkerhed på, hvem hun er, idet hun konfronteres med high-school-livets mange udfordringer og krav om popularitet. Denne del af filmen fylder dog heldigvis ikke så meget, at det generer, og fokus i denne film er derfor masser af, undskyld, kick-ass-action på den tegneserieagtige måde.

Der er masser af blod, masser af god og veloplagt humor og denne gang føles filmen – i modsætning til den skizofrene 1'er – som en rigtig superheltefilm, nu også med masser af over the top superskurke.

I filmens sidste 30 minutter tager volden lidt overhånd, uden at det dog gør noget, og man er underholdt stort undervejs.

Jeg havde naturligvis ikke mange forventninger til denne 2'er, men det er ikke grunden til, at jeg er ret glad for denne film. 'Kick-Ass 2' er nemlig en film, der ikke forsøger at være andet end ren underholdning. Irriterende ting som moraler og analogier er holdt på et minimum (som det bør være i tegneserier og deres filmmodparter), og sømmet er i bund med one-liners og flotte actionscener, mens tegneseriegimmicks udnyttes fint i filmens billedsprog.

Alt i alt rammer 'Kick-Ass 2' helt plet i sin genre, og det skyldes ikke mindst et manuskript der ikke forsøger at være andet end solid, gedigen og sjov popcornunderholdning.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Kick-Ass 2


Produktionsår: 2013
Instruktion: Jeff Wadlow
Manuskript:
Komponist: Henry Jackman, Matthew Margeson
Fotograf: Tim Maurice-Jones
Skuespillere: Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Morris Chestnut, Claudia Lee, Amy Anzel, Clark Duke, Augustus Prew, Mary Kitchen, Donald Faison, Matt Steinberg, Steven Mackintosh, Monica Dolan, Garrett M. Brown, Lyndsy Fonseca, Christopher Mintz-Plasse.
Spilletid: 103 min
Filmstudie: Universal Pictures

Detaljeret info om Kick-Ass 2 på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Kick-Ass 2'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018