filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Kapringen

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Kapringen, Tobias Lindholm, A Hijacking, film, plakat, poster, artwork

© Nordisk Film

Af 19. sep. 2012

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Kapringen - A HijackingKapringen on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Kapringen Trailer

Realistisk og på alle måder vellykket film.

Realisme er nøgleordet i Tobias Lindholms dokumentaragtige film "Kapringen", der er blottet for unødig dramatik og effektjageri.Det er ikke svært at forestille sig en mere Hollywoodagtig håndtering af den dramatiske historie om det danske fragtskib MV Rozen, der bliver kapret af somaliske pirater i det Indiske Ocean.Tobias Lindholm har imidlertid sat en anden kurs for sin film. Med stor præcision styrer han os uden om det oplagte, det velkendte og det fortærskede.I stedet for at lave en hidsig åbningsscene, hvor skibet kapres til bombastisk musik, hurtige klip og måske et par dødsfald, så man forstår alvoren, vælger Lindholm at lade kapringen ske, mens publikums fokus er et andet sted i filmen.Historien skifter nemlig mellem besætningen på skibet og de ansatte hos skibsrederiet i København, hvor vi får et indblik i direktørens evner som effektiv forhandler, netop da kapringen finder sted.

...Skibskokken Mikkel spillet af en overbevisende Pilou Asbæk og direktøren Peter spillet af en fænomenal Søren Malling er filmens egentlige hovedpersoner, der på hver sin side af jordkloden bliver mærket af situationen.
Alvoren går langsomt op for den muntre kok Mikkel, som med sine bløde danske værdier og trygge baggrund slet ikke er gearet til den situation han havner i. Anderledes står det til for direktøren, hvis forhandlinger med piraterne til at begynde med er som enhver anden hård forhandling i forretningsøjemed. Den erfarne direktør ryster ikke på hånden, men bliver alligevel ramt efterhånden som dage bliver til uger. Der er ikke kun kroner og ører på spil, men menneskeliv. Og ansvaret er hans alene.
"Kapringen" er en på samme tid afdæmpet og intens film, der langsomt strammer løkken om publikum indtil filmens afslutning, der, hvor forudsigelig den end kan synes, er et uafrysteligt spark i maven og et symbol på de menneskelige og økonomiske værdier, der altid vil blive vejet op mod hinanden i konflikter, som den vi overværer i "Kapringen". En konflikt der i modsætning til normale økonomiske forhandlinger får øjeblikkelige og mærkbare konsekvenser for de mennesker, der er involveret, og som kræver professionelle forhandlere, der er klar til at tage det fulde ansvar - også hvis menneskeliv går tabt.
"Kapringen" er mesterligt instrueret. Nøgternt og økonomisk fortalt - og brand aktuel. Hvad mon Lindholm har at byde på næste gang?Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Kapringen


Produktionsår: 2012
Alternativ titel: A Hijacking
Instruktion: Tobias Lindholm
Manuskript:
Komponist: Hildur Guðnadóttir
Fotograf: Magnus Nordenhof Jønck
Skuespillere: Amalie Ihle Alstrup, Johan Philip Asbæk, Ole Dupont, Søren Malling, Roland Møller, Dar Salim.
Spilletid: 120 min.
Filmstudie: Nordisk Film

Detaljeret info om Kapringen på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Kapringen'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019