filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Jurassic World

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Jurassic World, Colin Trevorrow, film, plakat, poster, artwork

© Amblin Entertainment

Af 13. jun. 2015

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Jurassic WorldJurassic World on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Jurassic World Trailer

Formularen virker i gedigent actionbrag, hvor wow-faktor er udskiftet med mere action og mindre "spielberg".

Da jeg i 1993 så den første Jurassic Park blev jeg blæst væk. Effekterne var så vilde, at man sammen med skuespillerne faktisk oplevede den massive WOW-faktor det er at se en levende dinosauer spadsere rundt omkring én. Men filmen var ikke kun en effekt-film. Steven Spielberg, der instruerede, formåede at lave en klassiker, der ikke bare klarer tidens tand, men som også er særdeles seværdig for nye børn og nye generationer.

Filmen var ægte, spændende og ikke mindst et eventyr af hidtil usete dimensioner, og Spielberg fik, som han altid gør, det allerfineste ud af sine skuespillere, særligt børnene i filmen.

Siden er der kommet 2 ekstra film, der ikke lever op til den første, men som faktisk stadigvæk er seværdige, dog uden at være klassikere på samme måde.

Og nu har Hollywood, der åbenbart på 10. år lider af massiv mangel på nyskabende ideer, støvet dinoerne af igen for at underh… tjene flere penge!

Og lad det bare være sagt med det samme: Filmen er sgu underholdende, selvom den er ret dum til tider. Raptorer er nu trænede hunde, T-rexen er erstattet ( i hvert fald indledningsvist) med en større og vildere udgave, og actiondelen fylder mere end både plot og karakterudvikling. Men det er god action, det er underholdende, og man må tage hatten af for effekterne, der endnu engang er særdeles flotte. Dog uden rigtig wow-faktor.

... Der mangler lidt hjerte i filmen, og filmens fokus er stadigvæk "man vs. nature", der læner sig op af Jeff Goldblums ikoniske kommentar fra etteren "nature always finds its way".
Filmens pointe hamres ind med en meget stor hammer, men pga. filmens effektive actionelementer gør det ikke så meget.

Det er ikke en klassiker, det bliver det aldrig, men det er bestemt en seværdig og underholdende film, hvis budskaber er rigtige og hvis værdi er ren underholdningsmæssig.

Skuespillerne gør hvad de kan med et underudviklet manuskript og nogle relativt tyndt opridsede karakterer, men som altid er det lidt irriterende, at Hollywood altid skal vælge meget lækre unge mennesker til at spille alle roller i denne slags film. Endnu en ting, Spielberg gjorde rigtigt, da han castede superstjerner som Jeff Goldblum, Laura Dern og Sam Neill i rollerne i den første film. De var ikke klassisk lækre mennesker, men troværdige i deres karakterer.

Men som skrevet, se den, den virker på den præmis, den er lavet på, det er bare ikke særlig originalt eller i øvrigt langtidsholdbart, og det havde jeg egentlig heller ikke forventet, men glæd dig til den afsluttende kamp – den virker bestemt. "Jurassic World" er god gedigen popcornunderholdning.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Jurassic World


Produktionsår: 2015
Instruktion: Colin Trevorrow
Manuskript:
Komponist: Michael Giacchino
Fotograf: John Schwartzman
Skuespillere: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D'Onofrio, Ty Simpkins, Irrfan Khan, Nick Robinson, Jake Johnson, Omar Sy, BD Wong, Judy Greer, Lauren Lapkus, Brian Tee, Katie McGrath, Andy Buckley, Eric Edelstein.
Spilletid: 124 min
Filmstudie: Amblin Entertainment

Detaljeret info om Jurassic World på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Jurassic World'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018