filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Jurassic World: Fallen Kingdom

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Jurassic World: Fallen Kingdom, J.A. Bayona, Jurassic World 2, film, plakat, poster, artwork

© Amblin Entertainment

Af 13. jun. 2018

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Jurassic World: Fallen Kingdom - Jurassic World 2Jurassic World: Fallen Kingdom on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Jurassic World: Fallen Kingdom Trailer

Så kan der vist ikke koges mere suppe på de fossiler. ​

Vi er oppe på fem film nu om de fascinerende dinosauere. Fem! Tre park film og nu to (snart tre) world film. Originaliteten i Hollywood er svær at få øje på.

Jurassic World: Fallen Kingdom er en direkte fortsættelse til Jurassic World, hvor alt endte i kaos. Dinoerne blev overladt til sig selv på Isla Nubar, og hvis ikke det var for en vulkan i voldsomt udbrud, ville de stadigvæk være overladt til sig selv.

Sådan går det naturligvis ikke, for en flok dyrerettighedsforkæmpere vil komme de store dyr til undsætning og transportere dem til en ny ø. Dette med hjælp fra en rigmand med dårlig samvittighed og forvalteren af rigmandens formue, som er så flink og rar, at der selvfølgelig må stikke noget under.

Og så går det ellers over stok og sten med hidsige kæmpeøgler i hælene. Selvfølgelig også en ny art for de gode gamle modeller er åbenbart ikke spændende nok. Der skriges og brøles imens et ikke videre spændende plot udfolder sig, som dog byder på en enkelt overraskelse, der i sig selv nærmest er mere interessant og tankevækkende end filmen som hele.

... Historien er tynd, plothullerne er mange og selv om en film som denne i forvejen kræver at man æder dens præmisser, så er der simpelthen for mange dumme scener som irriterer undersvejs.


Chris Pratt der ellers plejer at være yderst veloplagt i denne type film virker træt og uengageret, som om han har haft svært ved at finde den røde tråd i historien, mens han løb fra imaginære monstre på settet med grønne skærme. Bryce Dallas Howard har ligeledes intet at arbejde med, og lader da også til at have affundet sig med bare at se smuk ud. Og det gør hun skam.

Da Spielberg i sin tid støvede de 65 millioner år gamle øgler af i 1993, var det trods filmens tynde plot en oplevelse af de helt store. Det er gået ned ad bakke siden. Historierne er gradvist blevet endnu tyndere, og effekterne, hvor flotte de end er, kan ikke længere bære en film alene.

Det værste er, at Jurassic World: Fallen Kingdom lægger op til den allerede annoncerede treer, og det med en ganske interessant vinkel, som jeg er spændt på, hvordan de vil håndtere. Jeg bliver nødt til at se den...

Damn you, Hollywood!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Jurassic World: Fallen Kingdom


Produktionsår: 2018
Alternativ titel: Jurassic World 2
Instruktion: J.A. Bayona
Manuskript:
Skuespillere: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Ted Levine.
Spilletid: 128
Filmstudie: Amblin Entertainment

Detaljeret info om Jurassic World: Fallen Kingdom på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Jurassic World: Fallen Kingdom'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019