filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

John Wick: Chapter 2

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

John Wick: Chapter 2, Chad Stahelski, John Wick 2, film, plakat, poster, artwork

© Summit Entertainment

Af 18. feb. 2017

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til John Wick: Chapter 2 - John Wick 2John Wick: Chapter 2 on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer John Wick: Chapter 2 Trailer

Et af de sjældne tilfælde, hvor toeren er bedre end etteren.

Jeg burde have ignoreret John Wick: Chapter 2, for jeg brød mig ikke om den første film. Ikke så meget fordi plottet på papiret kan synes dumt, når John Wick tager på hævntogt efter at hans Beagle er blevet slået ihjel, men fordi det der fulgte med hævntogtet var alt for generisk udført. Filmen var kedelig. Ikke desto mindre blev den et overraskende stort hit, så toeren var uundgåelig.

John Wick er naturligvis ikke færdig med at hævne sig, for nogle slemme gangstere har beslaglagt hans bil. Og ja, her lyder det måske allerede dumt igen, men efter en imponerende åbningsscene, hvor John Wick i sin nyfundne bil bekæmper russiske gangstere i Yellow Cabs (de gule taxaer fra New York) er stilen lagt for resten af filmen. Med slåskampe af den gamle skole, vanvittige skududvekslinger og knusende biljagter slipper filmen ikke taget i publikum på noget tidspunkt.

Det skyldes mest af alt, at der bruges en del krudt på at udvide universet omkring John Wick, så historien fremstår mindre banal. Ligesom pacing og fortællestil er langt mere vellykket end den første films ujævne stil, der resulterede i et tomt stirrende blik fra undertegnede.

... John Wick: Chapter 2 er med andre ord væsentligt bedre end etteren.
Den har en bedre historie, der udbygger mytologien omkring ligaen af lejemordere, som Wick ellers havde forladt, og den forbedrer dialogen markant, så de stille scener, hvor der ikke skydes eller slåes på tæven, er med til at drive handlingen frem.

John Wicks modstandere er velskrevne, og især den stumme håndlanger, Ares, spillet af Ruby Rose - kendt fra Orange Is the New Black - imponerer med sit intense spil, hvor der ikke ytres et eneste ord.

Keanu Reeves, der efterhånden har rundet de 50 år, ejer rollen som den pensionerede lejemorder. Med sin fåmælte fremtoning og imponerende fysiske evner er han troværdig som den tegneserieagtige antihelt, der som en anden dødsengel kaster sorte skygger over den kriminelle underverden.

John Wick: Chapter 2 er stemningsfuld, underholdende og interessant. Den formår at bygge videre på det univers vi kort stiftede bekendtskab med i den kedelige etter og den formår at variere sine mange actionscener så meget, at det først er i filmens sidste 20 minutter, at der opstår en vis form for redundans. Det er lidt ærgerligt, for med lidt trimning hist og her ville filmen have været noget nær den perfekte actionfilm.

Nuvel, jeg er klar til den uundgåelige treer som allerede er annonceret.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

John Wick: Chapter 2


Produktionsår: 2017
Alternativ titel: John Wick 2
Instruktion: Chad Stahelski
Manuskript:
Komponist: Tyler Bates, Joel J. Richard
Fotograf: Dan Laustsen
Skuespillere: Keanu Reeves, Riccardo Scamarcio, Ian McShane, Ruby Rose, Common, Claudia Gerini, Lance Reddick, Laurence Fishburne, Tobias Segal, John Leguizamo, Bridget Moynahan, Thomas Sadoski, Erik Frandsen, David Patrick Kelly, Perry Yung.
Spilletid: 122 min
Filmstudie: Summit Entertainment

Detaljeret info om John Wick: Chapter 2 på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'John Wick: Chapter 2'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork
Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svin ...
Læs anmeldelsen
Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (30 film)

2018