filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

John Carter

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

John Carter, Andrew Stanton, film, plakat, poster, artwork

© Walt Disney Pictures

Af 9. mar. 2012

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til John CarterJohn Carter on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer John Carter Trailer

Uvedkommende og klodset.

Der er tydeligvis ikke finanskrise i Hollywood, når man kan bruge 250 millioner dollars på en film så triviel og gammeldags som "John Carter".


John Carter er en soldat, der kort efter afslutningen på den amerikanske borgerkrig på mystisk vis teleporteres til planeten Mars (Barsoom). Her bliver han ufrivilligt indblandet i et magtspil om den røde planet, der beboes af forskellige racer, som bekriger hinanden. John Carter får hjælp af den smukke prinsesse Dejah Thoris, som er flygtet fra et tvangsægteskab med planetens største tyran.Det er muligt, at forsvare filmens utidssvarende udtryk med at oplægget er skrevet i 1917, og dermed ligger før Star Wars, Jens Lyn og andre lignende film, men det ændrer ikke ved, at historien - grundet sin sene filmatisering - føles som en håbløst gammeldags og klichefyldt kopi, af noget man har set tidligere (og bedre) i en eller anden form. Andrew Stanton, som har instrueret filmen, plejer ellers at være god til at fortælle en vedkommende historie. Det så vi med Pixar-filmene "Find Nemo" og "Wall-E", men altså ikke med "John Carter". På intet tidspunkt formår Stanton at vække sine karakterer til live. John Carter grynter sig igennem hele filmen, Mars-prinsessen er smuk og ikke så meget andet, mens filmens mange skurke på ingen måde er mindeværdige. Noget af en sjældenhed i denne genre, der ellers ikke skorter på ikoniske skurke - Darth Vader anyone?

...Ikke siden "Avatar" er der kastet så mange penge efter et projekt, hvor hjertet i den grad mangler. Som med "Avatar" er historien klodset, humoren kun for de allermindste og action-scenerne uengagerende - omend spektakulære.
Jeg havde faktisk svært ved at se, hvor de 250 millioner dollars var blevet af på lærredet. Filmen er såmænd ganske flot lavet, og den fortjener et skulderklap for sømløst at blande de store sets sammen med den computergenererede grafik, men det er vi som publikummer efterhånden vant til. I en film som "Jurassic Park" var effekterne en stor del af oplevelsen, men der er løbet meget vand under broen siden, så fokus burde igen være på den gode fortælling, og der fejler "John Carter" noget så grusomt.Værst er det næsten, at filmen har overskud til at gøre grin med den selvhøjtidelighed, som ofte plager genren. Selvironi er godt, men også farligt, hvis man ikke har holdt sin egen sti ren. Et godt eksempel er da prinsessen fra Mars holder en tale, der viser sig blot at være en øvelse. Som publikum når man lige at korse sig over den svulstige monolog før prinsessen selv indser, at talen er lige pompøs nok. Muligvis en drillende henvisning til "Dune" - en af 1980'ernes største science fiction flops, hvor en prinsesse åbner filmen med en meget alvorlig monolog - men en farlig en af slagsen, da jeg nemt kan forestille mig, at "John Carter" - trods sin bredere appel end "Dune" - kan ende med at lide samme skæbne.Jeg elsker genren, men jeg lader mig ikke forføre af hvad som helst. "John Carter" er en kedelig og uvedkommende bøvs fra Hollywood, som sikkert havde fungeret bedre i 1970'erne med Charlton Heston i hovedrollen.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

John Carter


Produktionsår: 2012
Instruktion: Andrew Stanton
Manuskript:
Komponist: Michael Giacchino
Fotograf: Daniel Mindel
Skuespillere: Taylor Kitsch, Lynn Collins, Samantha Morton, Willem Dafoe, Thomas Haden Church, Mark Strong, Ciarán Hinds, Dominic West, James Purefoy, Bryan Cranston, Polly Walker, Daryl Sabara, Arkie Reece, Davood Ghadami, Pippa Nixon.
Spilletid: 132 min
Filmstudie: Walt Disney Pictures

Detaljeret info om John Carter på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'John Carter'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019