filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Jeg har elsket dig så længe

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Jeg har elsket dig så længe, Philippe Claudel, Il y a longtemps que je t'aime, film, plakat, poster, artwork

© UGC YM

Af 16. nov. 2011

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Jeg har elsket dig så længe - Il y a longtemps que je t'aimeJeg har elsket dig så længe on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen

Lille fransk perle tager sin tid og fortæller en hjerteskærende historie på en sober og intelligent facon.

Jeg har det svært med franske film.Ofte er de prætentiøse og alt, alt for europæiske, og langtrukkenheden overskygges ofte kun af uudtalt smerte og melankoli!Men franske film kan også være stærke og bidende filmoplevelser, seneste eksempel i denne anmelders erindring er "Nawals Hemmelighed".Forleden satte jeg mig foran hjemmebioen og satte "Jeg har elsket dig så længe" på, og jeg blev ikke skuffet! Det var en helt igennem intim og fornøjelig oplevelse.Juliette, underspillet blændende af Kristin Scott Thomas, kommer efter 15 år ud af fængslet, hentes af sin søster, hvor hun får både hus- og hjerterum, trods de mange års adskillelse og trods den forbrydelse, Juliette har begået.Juliettes Søster, spillet fint af Elsa Zylberstein, forsøger at samle resterne af sin familie, hvor faderen døde af kræft, moderen har mistet sit sind til Alzheimers og søsteren har siddet i fængsel.Hun inviterer den indelukkede og forpinte Juliette indenfor i sit hus og sit hjerte, og langsomt nedbrydes Juliettes forsvarsmekanismer i takt med, at husets børn, de nye venner, en spirrende kærlighed og det gode i mennesket på ny bliver en del af Juliettes hverdag.Man får ikke indledningsvist at vide, hvilket forfærdelig forbrydelse, Juliette har begået, og filmen formår på intelligent vis i små bidder at løfte sløret for, hvilken stor menneskelig katastrofe, Juliette har taget del i.På den ene side er det et normalt "hvad sker der ved udgang fra fængsel efter mange år" drama, men det er samtidig et stærkt og følelsesmæssigt ridt.

...Filmen er generelt meget underspillet og ret fransk, og den tager sig klædeligt god tid til at fortælle sin historie, uden af dramaet virker opskruet eller påklistret.
Thomas' performance gør hele filmen, for det er netop hendes indelukkethed og efterfølgende emancipation, der løfter filmen.Langsomt finder hun tilbage til livet, mens forsvarsvæggene smuldrer. Der er dog en, ubrydelig væg tilbage, der er umulig at vælte ned, og det er netop spørgsmålet om den forbrydelse, hun har begået.Hendes venden tilbage til livet støttes af den midaldrende lærer Michel, der udvikler et følsomt og kærlighedsfyldt bånd med Juliette, der konstant har svært ved at lukke ham ind bag facaden.Men langsomt begynder Juliettes selvlede at afløses af en ny lyst til livet, alt imens samfundet omkring hende dømmer hende hårdt, gang på gang, for den forbrydelse, hun har begået.Men der ligger mere under, og gennem filmen længes man efter netop det svar, hvad har Juliette gjort.OG da svaret endelig kommer, er det en følelsesmæssig mavepuster, og i filmens klimaks når filmen næsten perfektionen.Næsten perfekt, dog er den en anelse forudsigelig, hvilket dog ikke skæmmer filmen mere, end at der er tale om en flot og seværdig film, der på alle måder rører, berører og rammer.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Jeg har elsket dig så længe


Produktionsår: 2008
Alternativ titel: Il y a longtemps que je t'aime
Instruktion: Philippe Claudel
Manuskript:
Komponist: Jean-Louis Aubert
Fotograf: Jérôme Alméras
Skuespillere: Kristin Scott Thomas, Elsa Zylberstein, Serge Hazanavicius, Laurent Grévill, Frédéric Pierrot, Claire Johnston, Catherine Hosmalin, Jean-Claude Arnaud, Olivier Cruveiller, Lise Ségur, Mouss, Souad Mouchrik, Nicole Dubois, Laurent Claret, Marcel Ouendeno.
Spilletid: 117 min
Filmstudie: UGC YM

Detaljeret info om Jeg har elsket dig så længe på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Jeg har elsket dig så længe'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019