filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

JCVD

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

JCVD, Mabrouk El Mechri, film, plakat, poster, artwork

© Gaumont

Af 4. mar. 2010

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til JCVDJCVD on IMDb

5 kommentarer | Info om filmen

Jean-Claude Van Damme viser nye sider af sig selv i original film - om ham selv.

Jean-Claude Van Damme er kendt for at bruge sin muskuløse krop og mange års kamptræning til at kaste rundt med folk i sub par actionfilm. Han slog for alvor igennem i 1988 med Bloodsport, og de fleste af hans film er på samme niveau, nemlig rendyrket action- og kampsportsfilm.I J.C.V.D. spiller Van Damme sig selv. Filmen forgår mest i Belgien, hvilket vil sige, at filmen primært foregår på Fransk, som er Van Dammes modersmål. Det, at Van Damme får lov til at tale sit originale sprog, gør at han føles meget mere naturlig og virkelig end han plejer. De andre skuespillere er primært fra Belgien og Frankrig, og komplet ukendte efter Hollywood standard. Det er ikke fordi de klarer det dårligt, men der er ikke så meget plads til dem.Hvem spiller så bedst? Ja, I tror det næsten ikke, men Jean-Claude himself leverer et fremragende stykke skuespil, og han har specielt én monolog, der bryder med alle forventninger og antagelser om hans evner. Jeg så det ikke komme, også selvom jeg havde hørt rygter om det før jeg så filmen, og jeg er meget imponeret. Desuden skal det siges at en stor del af dialogen er improviseret, og at Van Damme har fået frie tøjler til at lave om i replikkerne.Selve filmen er bygget meget specielt op. Det er en form for drama, men har også noget mocumentary i sig. Filmen er meget speciel, og den bryder den fjerde væg, altså væggen ud til virkeligheden, i blandt andet Jean-Claudes monolog, hvor han taler direkte til kameraet. Hele filmen er optaget med sparsomt lys, og billedet er underligt. Nogle gange er kameraet holdt skævt, eller det ryster, andre gange er det helt klassiske optagelser.Handlingen kommer i forskellige bidder, og det er først omkring midten af filmen man rigtigt forstår, hvad der forgår. Ud over det får man en del flash-backs, hvor man får mere at vide om J.C.V.D.s (rollen i filmen) problemer tilbage i USA. Det er sådan set lige meget om baggrunden for J.C.V.D. er den sammen som Jean-Claude Van Damme, fordi han gør den ægte igennem skuespillet, og selvom baggrunden ikke er helt identisk med hans eget liv, kan der ikke være meget tvivl om manden har noget personlig erfaring af en eller anden slags med i baggagen.Alt i alt må J.C.V.D. siges at være en overraskende, anderledes og ikke mindst velspillet film. Jeg har ikke meget negativt at sige om den, pånær den underlige belysning og de skæve kameravinkler, der er lidt i overkanten og forstyrrer.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

JCVD


Produktionsår: 2008
Instruktion: Mabrouk El Mechri
Manuskript:
Komponist: Gast Waltzing
Fotograf: Pierre-Yves Bastard
Skuespillere: Jean-Claude Van Damme, Valerie Bodson, Herv.
Spilletid: 97 min
Filmstudie: Gaumont

Detaljeret info om JCVD på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'JCVD'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019