filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Jagten

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Jagten, Thomas Vinterberg, The Hunt, film, plakat, poster, artwork

© Nordisk Film

Af 7. jan. 2013

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Jagten - The HuntJagten on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer Jagten Trailer

Aktuelt og tankevækkende tema i stærk film af Thomas Vinterberg.

Ja, det er endnu engang lykkedes Thomas Vinterberg at lave en film, der slår knuder på mavesækken.I modsætning til "Festen", hvor man som publikum blev ramt hårdt i solar plexus, da Ulrich Thomsen holdt sandhedstalen, bygges "Jagten" langsommere op.Vi følger pædagogmedhjælperen Lucas, der trives i den børnehave han arbejder i, hvor han er vellidt af både børn og voksne. Faktisk så vellidt af en af børnene, som er datter til hans bedste ven, at pigen - efter et kluntet forsøg på at kysse Lucas i legerummet - bliver så fortørnet over Lucas' afslag, at hun stærkt påvirket af de voksne pædagogers ledende spørgsmål får det til at fremstå, som om Lucas har blottet sig overfor hende. Lavinen ruller. Alle er på børnenes side, og ingen vil tro på Lucas, der er uskyldig, og som langsomt stødes mere og mere ud af det lille lokalsamfund, hvor selvretfærdigheden hersker.I takt med at løkken strammes om Lucas' hals holdes man som publikum i et jerngreb af vrede, fortvivlelse og afmagt over den situation han er havnet i. En situation der er så bund uretfærdig, at man får lyst til at skrige af lærredet, når endnu en "landsbytosse" overfuser Lucas, fordi denne mener at kende til sandheden om Lucas' rolle i den opdigtede historie om seksuelle overgreb.

... "Jagten" viser hvor slemt det kan gå, når rygter og påstande bliver til sandhed, og en stemning piskes op, hvor snart sagt enhver afstraffelse af den formodede gerningsmand er tilladt.
I mine øjne en af de mest skræmmende sider af mennesket, der i fællesskabets og retfærdighedens navn kan finde på de mest modbydelige ting. Se blot på de uhyrligheder der finder sted hver eneste dag i religionens navn.Temaet i "Jagten" er yderst aktuelt i en tid, hvor internettet er blevet det nye vilde vesten, hvor sladder hurtigt bliver til fakta, og hvor afstanden mellem tanke og handling er umådeligt lille. Der opstår lynhurtigt en lynchstemning om snart sagt ethvert emne eller menneske, der menes (og måske også har) trådt nogen over tæerne. Undersøgelser har f.eks. vist, at alene de seneste 5 år er mellem 50 og 100 pædagoger grundløst blevet anklaget for at have krænket børn seksuelt (kilde: Politiken.dk)."Jagten" er en stærkt manipulerende film, der spiller på alle tangenter, når vi skal mærke, hvor uretfærdigt Lucas behandles. Flere steder giver Vinterberg den faktisk så meget gas, at karakterer og handling nærmer sig det karikerede, ligesom et enkelt lille "twist" hen mod slutningen hører mere til i et afsnit af Columbo end i en alvorlig film som "Jagten". Overordnet set holder filmen dog skinnet på næsen lige til det sidste, hvor en symbolsk scene understreger, hvor altødelæggende et rygte kan være - ligegyldigt emne og udfald.


Med "Jagten" har Vinterberg lavet sin mest effektive film siden "Festen". Den er på ingen måde et mesterværk, men en film, hvor temaet er så stærkt og håndværket så godt, at det overskygger historiens forsimplede opbygning og sort/hvide fremstilling af skurke og "helte". "Jagten" er en film, der kan mærkes i kroppen mens man ser den - dem er der alt for få af.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Jagten


Produktionsår: 2012
Alternativ titel: The Hunt
Instruktion: Thomas Vinterberg
Manuskript:
Komponist: Nikolaj Egelund
Fotograf: Charlotte Bruus Christensen
Skuespillere: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp, Lasse Fogelstrøm, Susse Wold, Anne Louise Hassing, Lars Ranthe, Alexandra Rapaport, Ole Dupont, Rikke Bergmann, Katrine Brygmann, Allan Wibor Christensen, Nina Christrup, Daniel Engstrup, Josefine Gråbøl.
Spilletid: 115 min
Filmstudie: Nordisk Film

Detaljeret info om Jagten på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Jagten'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019