filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Jack Ryan: Shadow Recruit

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Jack Ryan: Shadow Recruit, Kenneth Branagh, film, plakat, poster, artwork

© Paramount Pictures

Af 17. jan. 2014

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Jack Ryan: Shadow RecruitJack Ryan: Shadow Recruit on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Jack Ryan: Shadow Recruit Trailer

Kenneth Branagh formår ikke at forny franchisen om Jack Ryan.

Kenneth Branagh i instruktørstolen; hvor galt kan det gå? Hvis ikke det var for ham, havde jeg næppe løst billet til "Jack Ryan: Shadow Recruit".

Med flødebollen Chris Pine i hovedrollen og en ikke videre overbevisende trailer, syntes filmen dømt til at fejle. Og det gør den også på nogle punkter, men det er ikke så slemt, som jeg frygtede.

Efter en ulideligt kedelig opstart, der på ingen måde fangede min interesse, kommer filmen op i gear, og begynder at ligne en typisk Tom Clancy-filmatisering med alt, hvad det indebærer af techno-snak og komplicerede diagrammer på computerskærme. Og sjovt nok er det først her at filmen bliver oprigtigt spændende. Ikke fordi den grundlæggende og lettere utroværdige historie pludselig overrasker, eller fordi det er synderligt spændende at glo på komplicerede computerskærme, men fordi filmen her introducerer den formulariske kamp mod tiden, som er evigt spændende. Især i en klassisk scene, hvor vores helt skal hacke sig ind på skurkens computer før sikkerhedschefen når frem. En scene der er så professionelt og lækkert skruet sammen, at det er umuligt ikke at blive revet med. Scenariet er set utallige gange før, men virker stort set hver gang.

... At filmen derefter går i James Bond/Bourne-mode, og dermed udarter sig til en generisk actionfilm, netop som den begynder at finde fodfæste er blot ærgerligt.
Plottet er muligvis tættere på, hvad der kan lade sig gøre i virkeligheden, end jeg kunne frygte, men det bliver aldrig rigtigt troværdigt i filmen. Ideen om at et land kan køres i sænk ved en enkelt rigmands opkøb og salg af aktier i kombination med en terrorhandling køber jeg ikke. Manuskriptet formår ganske enkelt ikke at overbevise mig, om det så er muligt eller ej.

Trods nogle glimrende actionscener og den førnævnte vellavede computerhackerscene er og bliver "Jack Ryan: Shadow Recruit" en underlig forældet dinosaur i den moderne filmverden. Det kunne have været filmens trumfkort og med til at skabe en fantastisk koldkrigsagtig stemning, men det lykkes ikke, og får den bare til at virke gammeldags.

Der hvor Branagh træder i karakter som instruktør er via skuespillerne. Skuespillet er nemlig overraskende godt fra alle kanter. Og på trods af at Chris Pine er fejlcastet i hovedrollen, gør han det faktisk ganske godt. Hans flødebolleudseende passer besynderligt nok meget godt til hans overpatriotiske karakter, der udover at være lynende intelligent også arbejder godt i felten, hvor han kan stort set alt. Som f.eks. at redde to soldater ud af en nedstyrtet helikopter - med brækket ryg! Så er stilen lagt ...Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Jack Ryan: Shadow Recruit


Produktionsår: 2014
Instruktion: Kenneth Branagh
Manuskript:
Komponist: Patrick Doyle
Fotograf: Haris Zambarloukos
Skuespillere: Chris Pine, Keira Knightley, Kevin Costner, Kenneth Branagh, Lenn Kudrjawizki, Alec Utgoff, Peter Andersson, Elena Velikanova, Nonso Anozie, Seth Ayott, Colm Feore, Gemma Chan, Aleksandar Aleksiev, Andrew Byron, Derek Lea.
Spilletid: 105 min
Filmstudie: Paramount Pictures

Detaljeret info om Jack Ryan: Shadow Recruit på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Jack Ryan: Shadow Recruit'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018