filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Jack Reacher

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Jack Reacher, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

© Paramount Pictures

Af 14. jan. 2013

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Jack ReacherJack Reacher on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Jack Reacher Trailer

Ujævnt tempo og en svag sidste tredjedel skaber en rodet affære.

Jeg har ikke læst bøgerne om Jack Reacher, den ultraseje eksmilitærmand, hvis evner indenfor efterforskning, kampsport og våbenbrug samt smarte, kvikke bemærkninger, ikke overgås af nogen.Jeg har heller ikke længere den store fidus til Tom Cruise som person (ja, Scientology er en sekt, ikke en religion!), men hans evner som skuespiller, og især actionskuespiller, har bestemt noget for sig.Filmens præmis er ganske simpelt, at onde mennesker skaber problemer for gode folk, og så må Jack Reacher træde til med sine evner for at redde dagen! Jeg ville ikke bruge mere tid på plottet, der for så vidt er ganske udemærket skrevet, omend lidt standard. Det fungerer fint og har da også et par twists undervejs, ligesom man ikke med det samme kan gennemskue det!

... Filmens åbningssekvens er superintens og kompromisløs, og den lægger godt op til den efterfølgende halvdel, hvor filmen kører i et højt, klædeligt tempo, uden af forfalde til unøden action eller lignende.
Det er solidt håndværk, og Cruise kører den fint hjem (til dels på autopilot!), selvom man godt kan ane, at scenen, hvor en ung kvinde skal miste pusten over synet af hans overkrop ikke er så troværdig længere - manden er altså oppe i årene efterhånden!Nuvel, det virker fint, og man er flere gange ude på stolen og gætte med, når plottet udvikler sig - samtidig er filmen generelt gedigent udført, både skuespils- og instruktionsmæssigt. Men så går det galt!Stjerner som Robert Duvall og den tyske instruktør Werner Herzog introduceres, men i stedet for at være awesome, bliver de lidt ufrivilligt komiske i deres roller, og sterotyperne presser sig på. Samtidig tages der underlige valg fra instruktørens side, mens det virker som om manuskriptforfatteren blev syg og måtte erstattes af sin 17-årige søn. Filmens fokus går fra at være en gedigen spændingshistorie til et 80'er actionbrag, hvor selv actiondelene er lidt fesne - måske fordi selve filmen bliver det!Der er "mano-a-mano" kampen til sidst, hvor våbnene smides væk for at slås med næverne, der er underlige hop i historien og biler smadres på bedste 80'er-maner!Filmens første 80 minutter er ganske udemærkede, men derefter går det altså galt, og filmen mister fodfæstet - lidt i starten, men senere helt, så stjernerne rasler af. Jeg var oppe på 5 stjerner i de første 30-40 minutter, men efter filmens skuffende og ligegyldige afslutning ender jeg på 3, desværre, for den kunne bestemt være endt som en rigtig stærk actionthriller - men det er åbenbart for svært at ramme plet i denne genre for tiden.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Jack Reacher


Produktionsår: 2012
Instruktion: Christopher McQuarrie
Manuskript:
Komponist: Joe Kraemer
Fotograf: Caleb Deschanel
Skuespillere: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins, David Oyelowo, Werner Herzog, Jai Courtney, Vladimir Sizov, Joseph Sikora, Michael Raymond-James, Alexia Fast, Josh Helman, Robert Duvall, James Martin Kelly, Dylan Kussman, Denver Milord.
Spilletid: 130 min
Filmstudie: Paramount Pictures

Detaljeret info om Jack Reacher på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Jack Reacher'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019