filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

J. Edgar

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

J. Edgar, Clint Eastwood, film, plakat, poster, artwork

© Imagine Entertainment

Af 13. jan. 2012

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til J. EdgarJ. Edgar on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer J. Edgar Trailer

En langtrukken magtkamp.

Mit kendskab til J. Edgar Hoover er begrænset. Jeg ved, at han var arkitekten bag FBI, at han eftersigende havde et hemmeligt arkiv med penible oplysninger om alt fra skuespillere til statsoverhoveder, og at han muligvis var homoseksuel.Efter at have set Clint Eastwoods 'J. Edgar' er jeg ikke blevet meget klogere på J. Edgar som person. Måske fordi han værnede så meget om sit privatliv. Måske fordi han trods sine bedrifter ikke er en særligt spændende person at fortælle en sammenhængende historie om.Eastwoods film om J. Edgar føles da også meget fragmenteret. Sat sammen af de historiske begivenheder, som J. Edgar var vidne til eller med til at påvirke - med fokus på det magtapparat han fik sat i gang, og som han styrede med hård hånd indtil sin død i 1972.

...Det var ikke et ufarligt magtspil J. Edgar mestrede, men Eastwood formår ikke at gøre det spændende at følge. Dertil føles J. Edgars vej til toppen alt for nem, da man kun får fornemmelsen af de forhindringer, der kunne have væltet ham af tronen.
Det skyldes blandt andet en meget overfladisk behandling af J. Edgars privatliv, som i en fiktiv historie kunne være flettet meget bedre sammen med det arbejde, som han viede sit liv til. Det skaber et mangelfuldt portræt af en mand, hvis enkeltstående bedrifter er mere interessante, end det liv han levede udenfor FBI.Jovist, Eastwood tager bladet fra munden og lader spekulationerne om J. Edgars homosekusualitet fremstå som fakta (åbenbart et meget kontroversielt emne i USA), men det fører ingen vegne. Måske fordi forholdet til hans partner Clyde Tolson i virkeligheden ikke var særligt interessant - set med nutidens øjne - eller fordi fremstillingen af de to mænds forhold mangler den saft og kraft, der for alvor kunne gøre emnet kontroversielt.I et forsøg på at dække over filmens manglende narrativ hopper Eastwood frem og tilbage i tiden i et væk. Det forstyrrer ikke som sådan, men tydeliggører manglen på en sammenhængende, interessant historie, der udover at vise J. Edgars betydning for samtidens og eftertidens USA, også kunne berige publikum med et noget mere nuanceret karakterstudie, end det man præsenteres for nu.Eastwood tør bare ikke at kravle ind i hovedet på J. Edgar og komme med et bud på, hvilke tanker der lå bag den komplicerede mands handlinger i privatlivet og på arbejdet. Det var måske for hård kost for den gamle republikaner?DiCaprio gør ellers, hvad han kan. J. Edgars fremtoning og kropssprog rammes præcist, men han bliver aldrig levende som person. Det er muligvis korrekt, at han nærede stærke følelser for sin dominerende moder, og at hans kyniske fremtoning kan skyldes moderens ønske om at lille Edgar skulle blive til noget stort, men de mange flashbacks til Edgars barndom fremstår som klicheer, og er dybt uinteressante at følge, hvilket er symptomatisk for filmen, der er en noget langtrukken affære.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

J. Edgar


Produktionsår: 2011
Instruktion: Clint Eastwood
Manuskript:
Komponist: Clint Eastwood
Fotograf: Tom Stern
Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Josh Hamilton, Geoff Pierson, Cheryl Lawson, Kaitlyn Dever, Brady Matthews, Gunner Wright, David A. Cooper, Ed Westwick, Naomi Watts, Kelly Lester, Jack Donner, Judi Dench, Dylan Burns, Jordan Bridges.
Spilletid: 137 min
Filmstudie: Imagine Entertainment

Detaljeret info om J. Edgar på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'J. Edgar'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019