filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

It Follows

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

It Follows, David Robert Mitchell, film, plakat, poster, artwork

© Northern Lights Films

Af 5. jun. 2015

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til It FollowsIt Follows on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer It Follows Trailer

Overhypet gyser er netop det.

"It Follows" har fået prædikater som 'rædselsvækkende' og 'vanvittig uhyggelig' kastet efter sig af både danske og udenlandske anmeldere. Kan den leve op til hypen?

"It Follows" starter langsomt. Uhyggen skal snige sig ind på os, og det lykkes delvist.

Vi introduceres for en gruppe teenagere, der for en gang skyld spilles overbevisende af udelukkende nye ansigter. Blandt dem er den kønne pige Jay, som efter en tur på bagsæddet med en fyr hun lige har mødt, vågner op bundet fast til en kørestol.

Jays engangsknald vil give hende nogle livsvigtige oplysninger. Noget har gennem længere tid fulgt efter ham. En dæmon, et monster ... det får vi aldrig at vide, men det vil nu følge efter Jay fordi hun har dyrket sex med ham. Hvis hun vil af med forfølgeren skal hun selv dyrke sex med en anden, og overlevere sin viden, for hvis hendes "offer" slås ihjel af væsenet vil hun igen selv være målet. En fin præmis for genren der trods manglende logik flere steder fungerer ganske godt.

... Efter den langsomme start, der desværre plages af enerverende underlægningsmusik, begyndte uhyggen at få fat i mig.
Der er flere effektive scener, hvor væsenet, som konstant skifter menneskelig form, sniger sig ind på vores hovedperson. Enkelt og effektivt, men også ret hurtigt kedeligt, da historien begynder at gentage sig og uhyggen udebliver.

Filmens symbolik, hvor der skæves til teenagefænomener som cutting, pillemisbrug, kønssygdomme og dødsangst er åbenlys, men jeg har svært ved at se, hvor filmen vil hen med det - ud over at manipulere publikum til at tro, at den er smartere end som så. En typisk fremgangsmåde, hvis man vil have sin historie til at fremstå mere intelligent og dyb end den reelt er, da det får publikum til at tolke dét ind i filmen, som de vil, og giver dem følelsen af at de forstår filmen lidt bedre end sidemanden.

"It Follows" havde fungeret bedre, hvis den havde holdt sig til det rendyrkede gys uden de store ambitioner, hvor den simple, mareridtsagtige historie kunne få taget i publikum. Instruktør og manuskriptforfatter, David Robert Mitchell synes dog at ville noget mere uden at følge det til dørs, og det får filmen til at fremstå ufuldstændig, og efter et stykke tid ikke videre uhyggelig.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

It Follows


Produktionsår: 2014
Instruktion: David Robert Mitchell
Manuskript:
Komponist: Rich Vreeland
Fotograf: Mike Gioulakis
Skuespillere: Keir Gilchrist, Carollette Phillips, Loren Bass, Olivia Luccardi, Lili Sepe, Maika Monroe, Jake Weary, Daniel Zovatto, Charles Gertner, Bailey Spry, Debbie Williams, Ruby Harris, Linda Boston, Leisa Pulido, D.J. Oliver.
Spilletid: 100 min
Filmstudie: Northern Lights Films

Detaljeret info om It Follows på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'It Follows'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019