filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

IT (2017)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

IT (2017), Andy Muschietti, film, plakat, poster, artwork

© New Line Cinema

Af 9. sep. 2017

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til IT (2017)IT (2017) on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer IT (2017) Trailer

Overraskende effektiv genindspilning af Stephen Kings klassiker.

Man savner næsten ikke Tim Curry i rollen som klovnen Pennywize, selvom netop den figur er et så ikonisk stykke 80’er og 90’er popkultur, hvor Kings gyserklassiker for alvor satte frygten for klovne i folk verden over.

Miniserien fra dengang i 1990 var effektiv og stemningsfuld, men blev ødelagt af en afslutning, der var maret af dårlige effekter og sjusket filmisk arbejde, hvilket var en skam, eftersom de første 2/3 var dygtigt udført, med Currys klovn som uimodsagt mesterstykke!

Nu er klassikeren blevet genindspillet - i hvert fald første halvdel - nemlig den del, hvor en gruppe børn i byen Derry i Maine, en søvnig amerikansk standardby (Kings favoritsetting), beslutter sig for at tage kampen op mod de onde kræfter, der gennem årtier har hærget byen og bortført adskillige børn. Gruppen af børn i præ-teen alderen er en umage flok, der kalder sig selv Taberklubben, og de kommer fra brudte hjem, skilsmisser, misbrug og neglekt, men er trods det endt ud som stærke og ikke mindst viljestærke unger, der ikke finder sig i hvad som helst. De finder ud af, at en ondskab, IT, kommer hvert 27. år, og at de er de eneste, der tør, kan og VIL tage kampen op for at forhindre mere død.

... IT er meget stemningsfuld og rammer fuldstændig den stemning, King er verdenskendt for at kunne skabe.
Almindelige mennesker, særligt børn, i en almindelig setting, hvor ondskaben flytter ind. Kings roman er fyldt med referencer og allegorier ift. barndom, uskyld og det at vokse op, og filmen formår faktisk at ramme mange af de samme toner på en subtil og elegant måde.

Stemningen i IT er ond og skånselsløs med groteske gys og chok undervejs, samtidig med at hverdagen udfolder sig i den søvnige by.

Pennywise fylder ikke så meget i denne film som i de gamle med Curry, men han er stadig en særdeles skræmmende entitet, og han spilles med stor overbevisning af Bill Skarsgård, og han gør det så godt, at man ikke sidder og savner Curry… Næsten!

Filmens unge skuespillere, taberklubben, spiller på niveau med Spielbergs klassiske film med børn i hovedrollen.

Det er troværdigt, det er skræmmende og det er ikke mindst et fremragende oplæg til den toer, der kommer senere.

Bogens anden del foregår nemlig 27 år senere, når det onde kommer igen, og vores helte er blevet voksne – det bliver interessant at se, hvordan den film ender ud, jeg er spændt!

IT er flot udført og så stemningsfuld, at den rammer de høje noter undervejs, og man er lige dele underholdt og bange, ligesom filmens dialog er sjov og realistisk!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

IT (2017)


Produktionsår: 2017
Instruktion: Andy Muschietti
Manuskript:
Komponist: Benjamin Wallfisch
Fotograf: Chung-hoon Chung
Skuespillere: Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Bill Skarsgård, Nicholas Hamilton, Jake Sim, Logan Thompson, Owen Teague, Jackson Robert Scott, Stephen Bogaert, Stuart Hughes.
Spilletid: 135 min
Filmstudie: New Line Cinema

Detaljeret info om IT (2017) på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'IT (2017)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019