filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Iron Man 2

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Iron Man 2, Jon Favreau, film, plakat, poster, artwork

© Paramount Pictures

Af 5. maj. 2010

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Iron Man 2Iron Man 2 on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer Iron Man 2 Trailer

Robert Downey Jr. lyser endnu engang op i rollen som Iron Man i en fortsættelse, der rent faktisk er bedre en etteren.

Den første Iron Man var frisk, fordi den turde gå mod strømmen af dystre tegneseriefilmatiseringer og i stedet valgte at skrue helt op for farvepaletten. Robert Downey Jr. sparkede i den grad liv i titelkarakteren, og instruktør Jon Favreau tilsatte en tilpas mængde selvironi, som fik os til at æde historiens fantastiske præmisser.


Desværre kunne 'Iron Man' (4 stjerner) ikke se sig fri for det obligatoriske og lettere trættende showdown til sidst i filmen, som ikke kun var kedeligt, men decideret klodset udført. Langt mere spændende var det at følge den narcissistiske hovedperson Tony Stark og hans overdrevne ego (og talent) slå sig løs i nattelivet, hvor filmen gav hovedpersonen den kant og ekstra dimension, som andre mere en-dimensionelle superhelte mangler.I to'eren er Tony Stark, hvis alter ego Iron Man ikke længere er nogen hemmelighed, blevet ensbetydende med verdensfred - en slags privatiseret fredskæmper. Det huer ikke den amerikanske regering, der hjertens gerne vil have fat i Tony Starks teknologiske isenkram, som de mener tilfører det amerikanske folk, og som uden tvivl vil kunne indbringe milliarder af dollars. Da Stark ikke vil indfri deres ønsker, og da han gør hele senatet til grin ved en høring, hvor det forsøges bevist, at Starks teknologi er i fare for at falde i de forkertes hænder, synes sagen at falde til ro. Hvad Stark ikke ved er, at den skumle og super intelligente russer Ivan Vanko lurer i kulissen. Vanko, hvis far arbejdede sammen med Tony Starks far Howard Stark, pønser på hævn, da han er overbevist om at Howard var skyld i, at hans fader blev deporteret fra USA og endte i en Gulag, som skulle blive Ivans barndomshjem. Ivans mission er at ødelægge Stark, som er blevet en idoliseret gudefigur. "If you could make God bleed, people will cease to believe in Him. There will be blood in the water, and the sharks will come."

...
Lige som med etteren fungerer 'Iron Man 2' bedst, når Tony Stark er i centrum. Det er sjovt at se Robert Downey Jr. brillere som den allestedsnærværende Tony, der elskes lige så meget som han hades.
Downey Jr. giver endnu engang sin karakter tilpas meget dybde til at man gider at bruge tid på ham. Desværre virker både Scarlett Johansson og Gwyneth Paltrow underligt intetsigende når man tænker på, hvilke store talenter de begge er. Scarlett leverer da et par yderst velkoreograferede kampscener, men mere interessant bliver det ikke fra hendes side. Gwyneth er endnu engang tam i sin rolle som Starks sekretær, hvilket nok især skyldes, at hun ikke har haft særlig meget at arbejde med. Derimod er Mickey Rourke dejligt intimiderende og karikeret, som russeren der har set sig sur på Tony Stark. Ligesom med Downey Jr. fungerer hans scener glimrende og er langt mere underholdende end alskens effektjageri med flyvende robotter.Flere danske anmeldere har klaget over, at filmen mangler action. Det synes jeg er en fejlantagelse. Filmen fungerer klart bedst, når den er allermest afdæmpet, og de "få" actionscener filmen indeholder er langt mere interessante, end man er vant til fra andre store Hollywood-brag, hvor devicen "bigger is better" ofte kammer fuldstændig over og efterlader tilskueren følelsesløs.'Iron Man 2' er i mine øjne yderst underholdende og væsentligt bedre end etteren. Historien er simpel, men velfungerende og tilpas uhøjtidelig. Anbefales!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Iron Man 2


Produktionsår: 2010
Instruktion: Jon Favreau
Manuskript:
Komponist: John Debney
Fotograf: Matthew Libatique
Skuespillere: Robert Downey Jr., Don Cheadle, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Sam Rockwell, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson, Clark Gregg, John Slattery, Garry Shandling.
Spilletid: 124 min
Filmstudie: Paramount Pictures

Detaljeret info om Iron Man 2 på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Iron Man 2'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019