filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Interstellar

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Interstellar, Christopher Nolan, film, plakat, poster, artwork

© Legendary Pictures

Af 7. nov. 2014

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til InterstellarInterstellar on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Interstellar Trailer

Episk rumrejse med lige dele '2001: A Space Odyssey', 'Close Encounters of the Third Kind' og god gammeldags science fiction rammer plet!

Christopher Nolan har efterhånden cementeret sit navn som en af Hollywoods største, mest innovative og bedst tjenende instruktører med kæmpe hits som ”Inception” og Batman-trilogien bag sig. Men han har også lavet mindre film, der dog stadig er mesterværker i deres egen ret, herunder den helt igennem fremragende ”Memento”.Med ”Interstellar” vælger Nolan dog at sigte efter det store, episke projekt, og hans film er kraftigt inspireret af især Kubricks ”2001: A Space Odyssey” og Spielbergs "Close Encounters of the Third Kind", der med sin insisterende og underspillede stil gjorde verdensrummet til Hollywoods nye legeplads. Nolans film er dog hverken underspillet eller tilbagelænet, men derimod sømmet i bund underholdning, forsynet med klassisk ”Nolansk” intelligent plot, sprøde effekter og ikke mindst stjerneskuespillere på stribe, der alle leverer fremragende præstationer.Matthew McConaghey, Hollywoods største navn, førsteelsker og pigernes favorit for tiden, leverer et perfekt portræt af enkemanden, der vil mere med sit liv end at være bondemand, som vil tilbage til sit liv som astronaut og pilot, som han blev forceret væk fra på grund af Jordens spiral mod døden, idet naturen mindre og mindre kærligt og mere og mere bestemt lader menneskerne vide, at Moder Natur ikke finder sig i vores tilstedeværelse længere, og det med sandstorme, plantedød og en generel dommedagsagtig stemning.

... Bondemanden, der er både ingeniør og pilot og astronaut, bliver mere eller mindre frivilligt centrum for Jordens frelse, og sammen med et hold af NASA-forskere får han opgaven at komme ud blandt stjernerne for at lede efter en ny verden, menneskeheden kan befolke.
”Interstellar” er udover sin førsteelsker også forsynet med navne som Michael Caine, Matt Damon, Anne Hathaway og mange flere, og det er et flot spillet, flot instrueret og flot udført rumepos!Filmen tager sig tid til at bygge sit plot op, dvæler ved detaljerne, er forsynet med en tilpas mængde fysik, der kan være mere eller mindre sand, men stadig virker troværdig, og den bliver aldrig kedelig. Man må sige, at Nolan formår at skabe noget nær et episk mesterværk, der dog lige falder udenfor kategorien af uransagelige årsager, så det bliver kun til næsten, men stadig fremragende.Det er en spændende og intelligent film, der kræver noget af sin tilskuer, men hvis man bruger tiden på den, dvæler lidt ved budskaberne samtidig med at man tilbagelænet nyder de smukke billeder, så får man en filmoplevelse af de helt store, en episk rejse ud i universet, hvor intet mindre en menneskehedens overlevelse er på spil, og hvor farerne er tydeligt portrætteret og kampen virker både ægte, rå og skånselsløs.Nolan skaber mindeværdige film, og har tilegnet sig både superhelteuniverset og nu også verdensrummet i en episk film, der aldrig mister sit fokus på det intelligente plot og den gode historie.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Interstellar


Produktionsår: 2014
Instruktion: Christopher Nolan
Manuskript:
Komponist: Hans Zimmer
Fotograf: Hoyte Van Hoytema
Skuespillere: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Wes Bentley, Jessica Chastain, Matt Damon, Mackenzie Foy, Elyes Gabel, Michael Caine, Casey Affleck, Topher Grace, Ellen Burstyn, John Lithgow, Collette Wolfe, Leah Cairns, David Oyelowo.
Spilletid: 169 min
Filmstudie: Legendary Pictures

Detaljeret info om Interstellar på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Interstellar'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019