filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Inglourious Basterds

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Inglourious Basterds, Quentin Tarantino, Eli Roth, film, plakat, poster, artwork

© Universal Pictures

Af 28. aug. 2009

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til Inglourious BasterdsInglourious Basterds on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen

Tarantino har lavet sit mesterværk.

'Inglourious Basterds' er Tarantinos hyldest til de gamle krigsfilm fra 1960'erne og 70'erne, hvor brave mænd og kvinder kæmpede en uselvisk kamp mod den onde tyske besættelsesmagt.


I filmen følger vi en bunke amerikanske mænd af jødisk afstamning, der under 2. verdenskrig er blevet sendt til Frankrig med én ting for øje; at slå nazister ihjel - mange nazister.Filmen emmer af Tarantino. Dialogen sprudler, blodet sprøjter, og hver eneste kapitel i filmen, er intenst og overraskende.

...Tarantino vender hele bøtten i vejret, og roder godt og grundigt rundt i alle vores fasttømrede opfattelser og konklusioner på 2. verdenskrig.
Tyskerne bliver ikke kun fremstillet som afstumpede dræbermaskiner, men er kultiverede og veltalende mennesker, der på mange måder har alle de kvaliteter, som Nazi-tyskland hadede jøderne for. Det er en sand nydelse at opleve og en hyldest til filmmediet, som Tarantino endnu en gang formår at lege med, så man frydes. Hvor Pulp Fiction virkede som en stiløvelse, er Inglourious Basterds et fuldendt mesterværk.Castet består hovedsageligt af ukendte tyske og franske skuespillere, og de gør det godt. Især den tyske hovedskurk Landa spillet af østrigske Christoph Waltz er fænomenal. Han stjæler, hver eneste scene han er med i.Tarantinos version af 2. verdenskrig er hans bedste film til dato!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Inglourious Basterds


Produktionsår: 2009
Instruktion: Quentin Tarantino, Eli Roth
Manuskript:
Fotograf: Robert Richardson
Skuespillere: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth, Michael Fassbender, Diane Kruger, Daniel Brühl, Til Schweiger, Gedeon Burkhard, Jacky Ido.
Spilletid: 153 min
Filmstudie: Universal Pictures

Detaljeret info om Inglourious Basterds på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Inglourious Basterds'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019