filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Indiana Jones - The Complete Adventures

filmkorn.dk grafik kolonBOKSSÆT-ANMELDELSE

Indiana Jones - The Complete Adventures, , film, plakat, poster, artwork

© Paramount Pictures

Af 28. nov. 2012

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Indiana Jones - The Complete AdventuresIndiana Jones - The Complete Adventures on IMDb

Skriv kommentar

En fin boks, men Indiana Jones har fortjent bedre.

I Danmark udkommer sættet i en fin boks med 5 Blu-ray-discs - 4 filmdiscs og 1 disc med gammelt og nyt ekstramateriale. I England og Tyskland er man dog gået skridet videre og har lavet et lidt større bokssæt med mere eller mindre interessante ekstras. I Tyskland udkommer 5-discsættet i Steelbookindpakning med en Indiana Jones Zippo Lighter.

Det sæt der anmeldes her er udkommet i England, hvor 5-discsættet, der er magen til det danske, er pakket i en lidt større og tykkere papboks, der er udformet som en bog (H19xB15,5xD7,5 cm).

Sættet indeholder følgende fysiske ekstras, der ikke er at finde i det danske sæt:

 • En Celluoid Senitype Collectible Film Cel. still fra Den første Indiana Jones-film – individuelt nummereret
 • 4 Postkortfotos (et fra hver film 10,5 x 15 cm)
Diverse genoptryk af effekter som er brugt i de forskellige film:
 • Menu kort fra Pankot Palace - "The Guardian Of Tradition Dinner"
 • Tændstikæske fra Club Obi-Wan (incl. tændstikker)
 • 2 genoptryk af fotos brugt i filmen.
 • 2 Flybilletter fra Deutsche Zeppelin-Reederei (Hr. J.Schotte & Hr. H. Widerstand).
 • Pan American Airways System identifikationspapir og flybillet (Henry Jones Jr. fra San Francisco til Katmandu).
 • Genoptryk af aftegningerne på den hellige gral. (40x30 cm).
 • Men det sjoveste stykke ekstramateriale er en gengivelse af Indys dagbog/scrapbog på 144 sider (17x11 cm), Indeholdende diverse udklip og breve samt skitser og billeder.
Alle fire film er præsenteret i 2.35:1 med engelsk 5.1 DTS-HD Master audio.
Alle fire film står utroligt flot. Der har dog været lidt brok i krogene over lidt for grynet billedkvalitet og lidt for meget knald på de røde nuancer - især i den første film i serien. Personligt synes jeg ikke kritikken er berettiget, da jeg synes filmene er superflot præsenteret på Blu-ray. Det er i hvert fald værd at opgradere, hvis man kun er indehaver af DVD-udgaven.
Indiana Jones - The Complete Adventures - Blu-ray indhold, content

Paramount Pictures, Amazon.co.uk


Alt ekstramateriale, udover filmens trailers, er placeret på disc 5 i sættet og byder på i alt 7 timers ekstramateriale (3 af timerne alene omhandler "Raiders Of The Lost Ark"). Hovedparten af ekstramaterialet er i SD-kvalitet:
 • "On Set With Raiders Of The Lost Ark" 58 minutter (HD)
  (Dokumentar delt i afsnittene "From The Jungle To The Desert" og "From Adventure To Legend")
Making The Films (SD 4:3):
 • The Making Of “Raiders Of The Lost Ark” (Den originale "Making of" film fra 1981) - 58 minutter.
 • The Making Of "Raiders Of The Lost Ark" (Nyere “Making Of” produktion) - 51 minutter.
 • The Making Of "The Temple Of Doom" – 42 minutter
 • The Making of "The Last Crusade" – 35 minutter
 • The Making Of "The Kingdom Of The Crystal Skull" – 29 minutter (HD 16:9)
"Behind The Scenes" (SD 16:9) - En række små featuretter, på sammenlagt 2 1/2 times spilletid, der omhandler forskellige aspekter af filmenes produktion:
 • The Stunts (11 minutter)
 • The Sound (14 minutter)
 • The Music (13 minutter)
 • The Light And Magic (13 minutter)
 • Raiders: The Melting Face (8 minutter)
 • Indiana Jones And The Creepy Crawlies (12 minutter) incl. Med Pop Up Trivia Track
 • Travel With Indiana Jones (10 minutter) incl. Pop-Up Trivia Track
 • Indy´s Women – The American Film Institute Tribute (10 minutter)
 • Indy´s Friends And Enemies (10 minutter)
 • Iconic Props (10 minutter)
 • The Effects Of Indy (23 minutter)
 • Adventures In Post Production (13 minutter)
Det er meget pudsigt, at der er placeret en "Play All" knap ved den todelte dokumentar "On Set With Raiders Of The Lost Ark" mens alt andet ekstramateriale skal startes enkeltvis via menuen.
Jeg er ikke fan af ekstramateriale, der er delt op i bittesmå segmenter, og hvis det endelig skal være sådan, så giv os i det mindste en "Play All" knap udfor hver ekstramaterialekategori, så man ikke skal frem og tilbage til menuen i tide og utide.

Det danske 5-disc bokssæt uden genoptryk og lign. koster pt. omkring 500 kr i butikkerne og det engelske bokssæt - som er anmeldt her - har pt. en pris på 60 £ (ca. 555 kr.) hos Amazon.co.uk

Bokssættet her kunne efter min mening godt have været produceret en anelse større, de forskellige genoptrykte filmprops er meget små, men når man tænker på at sættet kun koster ca. 50-100 kr. mere end det danske bokssæt, så er det alligevel også svært at forlange mere.

Hvis du er fan af Steven Spielberg kan jeg endvidere anbefale bogen "Spielberg - A Retrospective" af Richard Schickel. Bogen er på 282 sider, den er rigt illustreret og gennemgår Spielbergs karriere film for film fra kortfilmene før tv filmen "Duel” (1971) helt frem til og med "Lincoln" (2012). Der er ialt 36 sider, der omhandler de fire Indiana Jones-film. Bogen er på engelsk og kan bl.a. købes hos Amazon.co.ukDin vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Indiana Jones - The Complete Adventures'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018