filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Incendies

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Incendies, Denis Villeneuve, Nawals hemmelighed, film, plakat, poster, artwork

© micro_scope

Af 25. aug. 2011

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Incendies - Nawals hemmelighedIncendies on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Incendies Trailer

Stærkt drama der rammer hårdt.

Efter at have set 'Nawals hemmelighed' står det endnu mere klart, hvor helt igennem uretfærdigt det var, at 'Hævnen' vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 2010. Jeg ved ikke, hvilke kvaliteter Oscar-akademiet ser på, når de vurderer en film, men med konkurrenter som 'Biutiful' og 'Nawals hemmelighed' er det tydeligt, at det ikke er de samme som jeg.Måske det skyldes filmens stærke beskrivelse af de uhyrligheder, der følger med, når religion viser sit absolut grimmeste ansigt, og måske det skyldes filmens subtile fortællestil, der er noget mere afdæmpet end 'Hævnens' folkeskole-agtige retorik, der er så konstrueret og tydelig, at selv den svageste elev i klassen (og i akademiet) fatter symbolikken. Jeg ved det ikke, men faktum er at 'Nawals hemmelighed' er en bedre film.Det er svært at beskrive handlingen uden at tage broden af filmen. Kort fortalt handler den om tvillingerne Jeanne og Simon Marwan, der konfronteres med deres åndsfraværende moders (Nawals) fortid, da de får læst hendes testamente op af den notar, hun har arbejdet for i 15 år. Uden at gå i detaljer med moderens ønsker, vil hun have at tvillingerne skal opsøge en række mennesker, der har haft betydning for hendes liv. Mennesker som kan medvirke til at afsløre Nawals hemmelighed.Fortællingen foregår skiftevis i vor tid, hvor Jeanne forsøger at efterleve sin moders sidste ønsker, og i fortiden, hvor vi får fortalt Nawals historie, der er en ualmindelig barsk fortælling om et stærkt menneske, der knækkes af krigens gru.Der er ingen tvivl om, at instruktøren kender sine filmiske virkemidler, og han bruger dem også. For det meste på en subtil og afdæmpet måde der klæder det alvorlige drama. Det kommer til udtryk i flere af filmens barske scener, hvor der bygges op til det uungåelige, klippes væk og vendes tilbage, når det forfærdelige er overstået. En autentisk fortællestil der understreger, hvor effektivt det er, at publikum får lov til at danne deres egen billeder frem for at få det hele smidt i hovedet. Det er derfor ærgerligt, at filmen alligevel ikke kan se sig fri for at manipulere.

...'Nawals hemmelighed' fungerer i hovedtræk rigtigt godt mens man ser den, men da jeg havde forladt biografsalens mørke og sunket indtrykkende, begyndte jeg at ane filmens svagheder.
Nawals pinsler er ganske enkelt så forfærdelige, at filmens konstruktion begynder at knage. Muligvis et bevidst valg fra instruktørens side for at få moderens historie til at fremstå mere symbolsk, men også medvirkende til at datterens opklaringsarbejde føles lidt for let, og som en undskyldning for at kunne hive tæppet væk under publikum - hvilket i den grad lykkes med den lidt for smarte slutning.Nawals historie er nemlig en spændende fortælling i sig selv, der sagtens kan stå alene, og som giver en bedre forståelse for det barberi der foregår i mellemøsten, hvor folk uden tøven slår ihjel i religionens navn. Alligevel vælger man at afsløre den i brudstykker, så moderens fortid og tvillingernes nutid kan kulminere i filmens første og lettere forudsigelige twist, der hurtigt afløses af en uafrystelig mavepuster, jeg ikke havde set komme. Stærk filmkunst, men også stærkt manipulerende.Historien er fiktiv. Det betyder, at det er nemmere at se igennem fingre med, at filmen tager sig nogle dramaturgiske friheder, der får autencitet og troværdighed til at vakle. Trods mine anker fungerer fortællingen, og selv om der gik lidt tid, før jeg for alvor blev grebet af især datterens historie, er slutningen med til at hive filmen op fra 4 til 5 stjerner.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Incendies


Produktionsår: 2010
Alternativ titel: Nawals hemmelighed
Instruktion: Denis Villeneuve
Manuskript:
Komponist: Grégoire Hetzel
Fotograf: André Turpin
Skuespillere: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Rémy Girard, Abdelghafour Elaaziz, Allen Altman, Mohamed Majd, Nabil Sawalha, Baya Belal, Bader Alami, Karim Babin, Anthony Ecclissi, Yousef Shweihat.
Spilletid: 130 min
Filmstudie: micro_scope

Detaljeret info om Incendies på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Incendies'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019